Başkentte Karadağ Devlet Günü resepsiyonu yapıldı

Başkent Ankara'da Karadağ Devlet Günü resepsiyonu gerçekleştirildi. Resepsiyona çok sayıda davetli katılım gösterdi.

Başkentte Karadağ Devlet Günü resepsiyonu yapıldı

Ankara'da Karadağ Devlet Günü dolayısıyla resepsiyon yapıldı. Ankara Büyükelçisi Perisa Kastratovic, burada konuşma gerçekleştirdi.

Karadağ'ın Ankara Büyükelçiliğinin ev sahipliğinde Karadağ Devlet Günü münasebetiyle resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona Karadağ'ın Ankara Büyükelçisi Perisa Kastratovic, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve çok sayıda davetli katıldı. Büyükelçi Kastratovic, "Bu misyon bir süre için dünyadaki tek diplomatik misyon olmuştur. Bu yıl Karadağ Prensliği ile Osmanlı İmparatorluğu arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 145. yılını kutluyoruz" ifadelerini kullandı.

"İKİ ÜLKE ARASINDA ÇOK DEĞERLİ BİR BAĞ VAR"

Kastratovic, 2023'te Avrupa'daki en yüksek ekonomik büyüme oranına sahip olan Karadağ'ın, dünyanın en hızlı büyüyen beşinci turizm destinasyonu ilan edildiğini belirtti. Karadağ ve Türkiye'nin iki dost ülke olduğuna dikkat çeken Kastratovic, "İki ülke arasında çok değerli bir bağı temsil eden 250 binden fazla Karadağ kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ile gurur duyuyoruz" dedi. Kastratovic, Türkiye'nin 2023'te yabancı yatırımcılar arasında üçüncü sırada yer aldığını belirterek, ticaret hacminin 2022'ye kıyasla neredeyse yüzde 10 arttığını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da Karadağ Devlet Günü'nü en içten duygularla kutladığını belirtti. Ersoy, "Ülkelerimizin uluslararası platformlarda birbirlerini desteklemeleri, işbirliğimizin sağlam temellerini oluşturmaktadır" diye konuştu.

Karadağ Devlet Günü dolayısıyla düzenlenen resepsiyona çok sayıda kişi katıldı. En sonda ise hatıra fotoğrafları çekildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER