Başkentte ‘Güzelliğin Büyüsü’ sergisi! Sanatseverler kadın temasının işlendiği sergiyle buluştu

Başkent Ankara'da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde sanatseverlerle, kadın temasının işlendiği ‘Güzelliğin Büyüsü’ sergisi açılışını gerçekleştirdi. Sergi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Başkentte  ‘Güzelliğin Büyüsü’ sergisi! Sanatseverler kadın temasının işlendiği sergiyle buluştu

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, başkent Ankara'da da unutulmadı. Çeşitli kültür sanat etkinlikleriyle de bu anlamlı gün yaşatılırken, sanatseverlerin beğenisine kadın temasının işlendiği bir sergi açıldı.

Ankara'da bulunan ve Türkiye'nin ilk ve tek konsept satranç müzesi olan Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’nde açılışını gerçekleştiren, kadın temasının işlendiği ‘Güzelliğin Büyüsü’ sergisi, Gökyay Vakfı ve Kazakistanlı sanatçı Zeren’in işbirliği ile açıldı.

Başkentte  ‘Güzelliğin Büyüsü’ sergisi! Sanatseverler kadın temasının işlendiği sergiyle buluştu

YAĞLI BOYA, AKRİLİK VE KAĞIT ÜZERİNE MÜREKKEP TEKNİĞİ İLE YAPILAN ÇALIŞMALAR…

Kazakistanlı sanatçı Zeren'in tuval üzerine yağlı boya, akrilik ve kağıt üzerine mürekkep tekniği ile yapılan çalışmaları sergide yer alıyor. Genellikle yağlı boya ile çalışan sanatçı Zeren, eserlerinde zarif müzik aletleri çalan kadınları işlediğini ifade ediyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle sergiyi bugün açtıklarını söyleyen sanatçı, Köktuğ Kazak Kültür Derneği ile organizasyonu gerçekleştirdiklerini ve ev sahipliği yaptıkları için Gökyay Vakfı'na teşekkürlerini dile getirdi.

Başkentte  ‘Güzelliğin Büyüsü’ sergisi! Sanatseverler kadın temasının işlendiği sergiyle buluştu - Resim : 2

Açılış gününde tabloların oldukça ilgi gördüğünü de belirten Zeren ardından açıklamalarda bulunan Müze müdürü Duygu Nur Sapaz ise ilk kez kadın bir sanatçıyla Kadınlar Günü'nde kadın temasında buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve bundan sonraki süreçte de vakıf olarak kadın sanatçılarla resim sergisi açmak istediklerini kaydetti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER