Başkentte etkili olan zirai don badem ağaçlarını vurdu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Ankara Valiliği geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamasında hava sıcaklıklarının ani ve sert bir şekilde düşeceğini belirterek zirai don uyarısında bulunmuştu. Etkili olan zira don Ankara'daki badem ağaçlarına zarar verdi.

Başkentte etkili olan zirai don badem ağaçlarını vurdu

Nisan ayında ülke genlinde etkili olan dün pek çok ilimizdeki tarım ürünlerini etkiledi. Zirai don Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan badem ağaçlarını da kuruttu.

Sıcaklıkların aniden düşmesi ile birlikte pek çok ilimizde çiftçilerden üzücü haberler gelmeye devam ediyor. Çiçeklenme dönemindeki ağaçların meydana gelen don olayından olumsuz olarak etkilendiği ifade ediliyor.

Başkentte etkili olan zirai don badem ağaçlarını vurdu

Başkentte de sıcaklıklar geçtiğimiz haftada gündüz 0 dereceye yakın gece saatlerinde ise eksi derecelere düştü. Ani hava değişiminin etkisi ile badem ağaçları zarar gördü.

BADEMLİDERE PARKI'NDAKİ BADEMLER KURUDU

Özellikle gece saatlerinde sıcaklıkların eksi derecelere düşmesi ve geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışı resmen Ankara'da kışın geri geldiği yorumlarının yapılmasına neden oldu. Tarımsal üretimin pek çok ilde olumsuz etkilendiği bu durumdan başkentte nasibini aldı.

Başkentte etkili olan zirai don badem ağaçlarını vurdu - Resim : 2

Çankaya'da bulunan Bademlidere Parkı'ndaki badem ağaçlarının da dondan zarar gördüğü görüldü. Badem ağaçlarındaki bademler ani soğuğun ve donun etkisi ile kurudu.

Başkentte bugünden itibaren sıcaklıklar hızlı bir şekilde artış gösterecek. Hafta için ortalama olarak sıcaklıkların 20-21 derece seyrettiği Ankara'da cumartesi günü sağanak yağış bekleniyor.

Kaynak: Gözde Gürcü
SONRAKİ HABER