Başkentte Aşık Veysel'in Vefatının 50. Yılı Anısına Braille Türkü Kitabı'nın tanıtımı yapıldı

Ankara'da Kani Karaca Görme Engelliler İmam Hatip Ortaokulunda 'Aşık Veysel'in Vefatının 50. Yılı Anısına Braille Türkü Kitabı' tanıtıldı.

Başkentte Aşık Veysel'in Vefatının 50. Yılı Anısına Braille Türkü Kitabı'nın tanıtımı yapıldı

Başkent Ankara'da 'Aşık Veysel'in Vefatının 50. Yılı Anısına Braille Türkü Kitabı' tanıtımı yapıldı. Kitabın tanıtımı dolayısıyla gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda isim katıldı.

"Aşık Veysel'in Vefatının 50. Yılı Anısına Braille Türkü Kitabı"nın tanıtımı, Ankara'da yapıldı. Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Beyazay Derneği iş birliğinde hazırlanan kitabın tanıtımı dolayısıyla, Kani Karaca Görme Engelliler İmam Hatip Ortaokulunda etkinlik yapıldı.

"KİTAP GÖNÜL, KALP GÖZLERİ AÇIK KARDEŞLERİMİZİN HİZMETİNE SUNULACAK"

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, 50 eserin Braille alfabesine aktarıldığını, ayrıca nota yazımının yapıldığını belirtti. Yılmaz, "Kitap; gönül, kalp gözleri açık kardeşlerimizin hizmetine sunulacak. Aşık Veysel, gönüllere dokunan sözleriyle, bizlerde çok büyük iz bırakmış, sesiyle, sazıyla, sözüyle gönüllerimizde yer almıştır. Onu yaşatmak ve onun gibi gönül gözü, kalp gözü açık kardeşlerimize sunmak, onlarla birlikte yaşatmak daha anlamlı. Bu 50 eser, sadece Türkiye'de değil Türk dünyasında da çok güzel bir açılıma vesile olacak. Bakanlık vesilesiyle çeşitli toplantılarda, özelikle Türk dünyası ve Balkanlarda yayılması için çaba sarf edeceğiz" dedi.

Başkentte Aşık Veysel'in Vefatının 50. Yılı Anısına Braille Türkü Kitabı'nın tanıtımı yapıldı

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden 2023'ün Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile "Aşık Veysel Yılı" ilan edildiğini anımsatarak, şunları söyledi:

"Türkiye'de çok güzel etkinlikler düzenlendi, halen daha birçoğu devam ediyor. Bunlardan biri, Braille alfabesiyle hazırlanan Aşık Veysel'in türkülerinin olduğu kitap. Türkiye'de çeşitli nedenlerle engelli olan birçok sanatçımız bulunuyor. Onların gönül dünyasında, manevi iklimlerinde, bu melodileri insanlara aktarmak için çeşitli teknikler halen daha geliştiriliyor."

Etkinlikte Aşık Veysel'in türküleri görme engelli öğrenciler tarafından Türkçe ve İngilizce olarak seslendirildi. Öte yandan mini bir konserin verildiği etkinliğe katılanlar, tanıtım nedeniyle büyük mutluluk yaşadıklarını belirtti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER