Başkentte 2 kişinin ölümüne neden olan sürücünün davası ertelendi

Ankara’da aracı ile aşırı hız yaparak 2 kişinin ölümüne neden olan sürücünün davası bugün görüldü. Aşırı hızla kaldırıma çıkan sürücü matematik öğretmeni ve bir üniversite öğrencisinin ölümüne neden olmuştu. Davanın 15 Kasım’a ertelendiği öğrenildi.

Başkentte 2 kişinin ölümüne neden olan sürücünün davası ertelendi

Ankara Batı 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tutuklu olarak yargılanan M.C.D’ye söz verildi. Söz alan sanık, sağlık sorunlarının arttığını ve vicdan azabı çektiğini söyledi. Tedavi görmek için tahliye olmak istediğini ifade eden sanık olaydan 24 saat içerisinde gidip polise teslim olduğunu da belirtti.

Mahkeme sanık ve avukatların beyanlarını dinledikten sonra sanık M.C.D’nin tutuklu olarak yargılanmasının devam edilmesine karar vererek mahkemenin 15 Kasım’a ertelendiğini açıkladı.

"OLAYIN ŞOKU İLE HAREKET ETTİM"

Ankara Batı 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık M.C.D (25) ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme başkanı, tutuklu sanık M.C.D’ye söz verdi. Sağlık sorunlarının arttığını söyleyen sanık, “18 bin mahkum olan bir hapishanede sağlık sorunlarım arttı. Hastanede doğru düzgün tedavi göremiyorum. Vicdan azabı çekiyorum. Böyle giderse benim de sağlık durumum sıkıntıya girecektir. En azından tedavi görmek için tahliye olmayı talep ediyorum. Kaza yaptım, evet korkup kaçtım, bunları kabul ediyorum. Ancak daha sonrasında, 24 saat içerisinde teslim oldum. Arkadaşlarıma gidip karakola ifade vermelerini ben söyledim. Olayın şoku ile hareket ettim” diye konuştu.

SAĞLIK SORUNLARI SEBEBİ İLE TAHLİYE TALEP EDİLDİ

Sanığın avukatı ise şunları söyledi:

“Katılan vekillerinin süre talebi yargılamayı uzatmaya yöneliktir. CMK 160/2'nin ihmal edildiği bir soruşturma ve kovuşturma aşaması ile karşı karşıyayız. Olay yerinde keşif yapılmamıştır. Hızın 50 kilometre olduğuna dair tabela müvekkilin kullandığı yolda değil, çevreyolu bağlantı yolundadır. Güzergah üzerindeki refüjler ağaçlarla kaplı olup, tabelalar ağaçların içerisindedir. Olay yeri görüntülerinde görüleceği üzere yol ıslaktır. Belediyenin ağaçları sulayıp sulamadığı araştırılmamıştır. Müvekkil lehine tek bir delil toplanmamıştır. Olay basit taksir kapsamında kalmış olup, bilinçli taksir hükümlerinin uygulanmaması gerekmektedir. Müvekkilin acil ameliyat olması gerekmektedir. Cezaevinden Etlik Şehir Hastanesi'ne sevk olduğunda şehir hastanesinin ameliyat olması gerektiğine dair görüşü bulunmaktadır. Sağlık sorunları nedeniyle tahliyesine karar verilmesi talep olunur.”

Mahkeme tarafları dinledikten sonra sanığın tutukluluk haline devam edilmesi gerektiğini ifade ederken, davanın 15 Kasım 2024 tarihine ertelendiğini açıkladı.

NE OLMUŞTU?

26 Şubat tarihinde meydana gelen olayda sürücü M.C.D Etimesgut ilçesinde kullandığı araçla 2 kişinin ölümüne sebep olmuş, 2 gün sonra teslim olmuştu. 22 Mayıs tarihinde avukatın itirazı ile yurt dışına çıkış yasağı, konutu terk etmeme ve 500 bin TL teminat bedeli şartı ile dışarı çıkan M.C.D. daha sonra Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itiraz üzerine yeniden tutuklanmıştı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER