Başkentray sınırlarını aşıyor

Ankara'da ulaşım hizmeti veren Başkentray, durak sayısını arttırarak daha geniş ve kapsamlı olacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yapılan açıklamalarda son durağın artık Sincan değil Yenikent olacağı duyuruldu.

Başkentray sınırlarını aşıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yapılan açıklamalarda son durağın artık Sincan değil Yenikent olacağı duyuruldu.

ANKARA'DA ULAŞIM SINIRLARINI GENİŞLETİYOR

Ankara'da hergün binlerci kişinin kullandığı Başkentray sınırlarını genişletiyor. Ankara'da pek çok ulaşım aracı bulunurken en çok kullanılanların başında gelen Başentray'ın son durağı Sincan'dı. Yeni yapılacak olan proje hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, hedeflerinin 2024 olduğuna değinerek, "Yaklaşık 18 kilometrelik düz bir hat. Bu, Kazan soda başta olmak üzere yük taşımacılığıyla tamamen entegre bir proje. Tekrar çalışmalara başladık. Yüzde 55 seviyelerinde.. Hedefimiz 2024 yılı sonuna kadar hazır olmak. Bu sayede Yenikent'te yaşayan vatandaşlarımız Başkentray üzerinde ulaşım sağlayabilecek." dedi.

BAŞKENTRAY DURAK SAYISINI ARTTIRDI

Yapılan araştırmalara göre, Ankaralılar tarafından sıklıkla kullanılan 36 kilometrelik hat boyunca hizmet veren Başkentray 12 Nisan 2018'den bu yana 73 milyon yolcu taşıdı. Şimdi ise yapılan çalışmalarla beraber Başkent'in en uzun ve kapsamlı ulaşım aracı olacak.

SONRAKİ HABER