Başkente kazandırılacak o alanda Ankaralılar nefes alacak! Kentsel dönüşüm alanının son hali görenleri büyüleyecek

Başkent Ankara'da pek çok yeni projeye imza atılıyor. Kentin değer kazanması için çeşitli yatırımlar devam ederken kentsel dönüşüm alanları da atıl hallerinden kurtularak yeniden başkent halkına sunuluyor.

Başkente kazandırılacak o alanda Ankaralılar nefes alacak! Kentsel dönüşüm alanının son hali görenleri büyüleyecek

Ankara'nın güzelleşmesi ve gelişmesi için pek çok proje yürütülüyor. Söz konusu projeler Ankaralılardan büyük ilgi görmeye devam ederken başkentte atıl bir kalmaması için çalışmalar da devam ediyor. Bu kapsamda Ankara'nın güzelliğine güzellik katacak bir alanı daha kente kazandıracağını açıklayan Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Cumhuriyetin yüzüncü yılını Altındağ ilçesi Hıdırlıktepe bölgesinde yapım çalışmalarına başlanan anıt ile ölümsüzleştireceklerini açıkladı.

hidirliktepe-1-2-1.jpg

ABB, Cumhuriyetin yüzüncü yılını Hıdırlıktepe’de inşa edilen anıt ile ölümsüzleştirecek. Başkentin tarihi merkezlerine yakın konumda bulunan Hıdırlıktepe'nin kentsel dönüşüm ve rekreasyon alanı çalışmalarının yanı sıra anıtın bölgeye kazandırılmasıyla da Ankara’nın eşsiz merkezlerinden biri haline geleceğini belirten ABB, başkent halkına yeni bir alan yaratmış olacak.

hidirliktepe-5.jpg

CUMHURİYETİN YÜZÜNCÜ YILINA ARMAĞAN EDİLECEK

Başkentlilerin daha fazla doğa ile iç içe açık havada zaman geçirmesi için projeler yürüten ABB, bu yıl içinde 100. Yıl Şükran Anıtı'nı kente kazandıracak. Ankara'ya kazandırılacak yeni cazibe merkezinde endemik bitkiler alanı, kültür teras bahçeleri, kent arşiv ve taş müzesi, el sanatları alanı, uluslararası gençlik kampı, amfi ve Hıdırellez ateşi seyir alanı da yer alacak.

hidirliktepe-11.jpg

Başkent halkına adeta görsel bir şölen yaşatacak olan alanda sosyal imkanlar da yer alacak. Özellikle gece saatleri için de ayrı bir ışıklandırma yapılan alan, Ankara'nın en önemli cazibe merkezleri arasındaki yerini alacak. Kentin her noktasından görünmesi planlanan güçlü aydınlatmaların yanı sıra özel günlerde günün anlamına göre renk değiştirebilecek.

hidirliktepe-10.jpg

Anıta çıkan merdivenler ise Cumhuriyetin 100. yılını sembolize edecek şekilde 100 basamaktan oluşacak. Alanın açılması ile birlikte Ankaralılar bir sosyal alana daha kavuşmuş olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER