Başkent Kart ile destek ödemesi alan Ankaralılar buraya! Zam gelecek

Gelen zamların ardından fiyat etiketleri sürekli olarak güncellenirken belediyelerin sağlamış olduğu sosyal destek ödemelerinden yararlanan vatandaşlar sosyal destek ödemlerinin artıp artmayacağını araştırmaya başladı.

Başkent Kart ile destek ödemesi alan Ankaralılar buraya! Zam gelecek

Özellikle de son zamanlarda vatandaşlar sadece zam haberi okurken peş peşe gelen zamlar ve sürekli olarak rekor kırarak yükselmeye devam eden dolar kuru Türk Lirası'nın değer kaybetmesine neden olurken vatandaşların alım gücü iyiden iyiye düştü. Asgari ücrete gelen zammın ardından güncel asgari ücret tutarı 8 bin 506 TL'den 11 bin 402 TL'ye yükselirken memur ve emekli maaşlarına da zam uygulanması fiyat etiketlerinin iyiden iyiye artmasına neden oldu.

Art arda gelen zamlar vatandaşların alım gücünün düşmesine neden olurken Ankara'da yaşayan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan destek ödemelerinden yararlanan vatandaşlar Başkent Kart ücretlerinin artıp artmayacağını merak etmeye başladı.

BAŞKENT KART ÖDEMELERİ ARTACAK MI?

Gelen zamların ardından fiyat etiketleri sürekli olarak güncellenirken belediyelerin sağlamış olduğu sosyal destek ödemelerinden yararlanan vatandaşlar sosyal destek ödemlerinin artıp artmayacağını araştırmaya başladı. Bu noktada binlerce vatandaşın yararlandığı Başkent Kart ile ilgili araştırmalar yapılmaya başlandı.

Su, doğalgaz, elektrik vb. faturaları ödemek için kullanılan, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen Başkent Kart ile sağlanan destek ödemelerine zam gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kırtasiye yardımı, doğalgaz yardımı, et yardım parası gibi birçok destek ödemesi sağlanmaya devam ederken bu destek ödemelerinde bir artış yaşanıp yaşanmayacağı merak edildi.

NET AÇIKLAMA GELMEDİ!

Yarım türüne göre 2 ayda bir ya da her ay yatırılan destek ödemeleri Ankaralı vatandaşların ihtiyaçlarını karşılama noktasında ilaç gibi olurken peş peşe gelen zamlarla birlikte bu sosyal destek ödemelerinin de artıp artmayacağı araştırma konusu oldu.

Henüz ABB konuyla ilgili bir açıklama yapmazken sağlanan destek ödemelerinde de bir artış yaşanabileceği iddia edildi.

SONRAKİ HABER