Başkent Ankara'nın simge yerleri 15 Temmuz'a özel ışıklandırıldı

Ankara'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında tarihi ve kültürel mekanlara özel ışıklandırmalar yapıldı.

Başkent Ankara'nın simge yerleri 15 Temmuz'a özel ışıklandırıldı

15 Temmuz darbe girişimi ya da 2016 Türkiye Askeri Darbe Teşebbüsü olarak adlandırılan bu gün, ülkemiz genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Darbe metninde yer aldığı isimle Yurtta Sulh Harekatı, 1 5- 16 Temmuz 2016 tarihlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde kendilerini Yurtta Sulh Konseyi olarak tanımlayan bir grup asker tarafından Türkiye'de düzenlenen askeri bir darbe girişimi olarak kayıtlara geçti. Darbe girişiminin 8'nci yıl dönümü kutlanırken Başkentte de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Başkent Ankara'nın simge yerleri 15 Temmuz'a özel ışıklandırıldı

BAŞKENT ANKARA'NIN SİMGE YERLERİ 15 TEMMUZ'A ÖZEL IŞIKLANDIRILDI

Başkent Ankara'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri çerçevesinde kentin tarihi ve kültürel mekanlarına "15 Temmuz" ve "Milletin Zaferi" logoları yansıtıldı. Ankara'nın sembolleri arasında yer alan 2. Meclis Binası, Polatlı Duatepe ve Ankara Kalesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin 8. yılında ışıklandırıldı.

Başkent Ankara'nın simge yerleri 15 Temmuz'a özel ışıklandırıldı - Resim : 2

Yansıtılan logolar önünde, ziyaretçiler hatıra fotoğrafı çektirdi. Kentin simgelerine yansıtılan logolara dair görüntüler sosyal medyanın gündeminde yer alırken bu alanlara gelen vatandaşlar hatıra fotoğrafının yanı sıra bol bol video kaydı aldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER