Başkent Ankara'da Gaziantep Tanıtım günleri başladı!

Başkent Ankara'da damakları şenlendirecek Gaziantep tanıtım günleri başladı. Damakları şenlendirecek olan etkinlik Başkent Millet Bahçesi'nde düzenleniyor.

Fuarlar ve tanıtım günleri gibi etkinliklerin tüm hızıyla devam ettiği Başkent Ankara bu seferde Gaziantep Tanıtım Günleri etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Başkent Millet Bahçesi'nde düzenlenen etkinlikte Ankaralıların damakların şenlendirecek pek çok Gaziantep lezzeti standlarda yerini alacak. Standlarda ürün satışının yanı sıra eğlenceli aktiviteler ve yarışmalarda yapılacak.

GAZİANTEP TANITIM GÜNLERİ NEREDE, NE ZAMAN SONA ERECEK?

Gaziantep Tanıtım Günleri etkinliği, başkentte açıldı. Başkent Millet Bahçesi'nde düzenlenen etkinlikte yöreye ait ödüllü yemeklerden yuvalama, lahmacun, fıstıklı baklava, katmer, kuru dolma, kebap ve baharat çeşitlerinden oluşan lezzetler, stantlarda satışa sunuldu. Etkinlikte düzenlenen lahmacun yarışmasında, 2 acılı lahmacunu ilk önce bitiren Veysel Karakaş'a 10 lahmacun hediye edildi.

Gaziantep Kadın Kooperatifleri standı görevlisi Tuğba Özdemir, yöresel lezzetlerden pirinç unu ve etle hazırlanan Antep yuvalamasının meşakkatle ve kadın dayanışmasıyla hazırlandığına işaret ederek, bu yöresel lezzete "çorba" denilmesinin Gazianteplilerce "hoş karşılanmadığını" ifade etti.

Ankara Millet Bahçesi'nde düzenlenen Gaziantep Tanıtım Günleri kapsamında ziyaretçiler kurulan standlarda hem Gaziantep yöresine ait birbirinden lezzetli geleneksel yemekleri yiyebilecek hem de satılan yöresel ürünleri satın alma imkanı elde edecekler. Gerçekleştirilen etkinlik Pazar günü sona erecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı