Başkent Ankara Kalkınma Projesi (BAKAP) açıldı

Gölbaşı'nda Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından , Başkent Ankara Kalkınma Projesi (BAKAP) Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı'nın açılışı yapıldı. BAKAP'ın açılışına Ankaralı büyük ilgi gösterdi.

Başkent Ankara Kalkınma Projesi (BAKAP) açıldı

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde ABB tarafından Türkiye'nin en büyük tarım kampüsü ve rekreasyon alanı alanı açıldı. Açılışta yapılan etkinlikler ve konser, tüm katılımcılara ve çocuklara ücretsiz şekilde yapıldı. Açılışa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Gölbaşı ilçesinin Karaoğlan Mahallesi'nde 3,5 milyon metrekarelik alana kurulan BAKAP'ın açılışı aksam saat 19:00 sıralarında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başta olmak üzere Milletvekilleri, Belediye Başkanları tarafınca birlikte yapıldı.

whatsapp-image-2023-09-17-at-09-26-22-4.jpeg

HALK YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

16 Eylül Cumartesi günü saat 14:00'da kapılarını açan Türkiye'nin en büyük Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı BAKAP'a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Alanın girişinde bulunan bitki evinde vatandaşlara ücretsiz şekilde saksıda bitki verildi. Alanda ilerledikçe vatandaşları Ankara'nın beş beyazı dedikleri kedisi, keçisi, tavşanı, güvercini ve arısı karşıladı.

315110651.jpg

Alanda gelen ziyaretçiler için dinlenme yemek yiyebilecekleri birbirinden farklı yöresel stantlarda yer aldı. Alanda ücretsiz su ve çorba dağıtımı yapılırken 112 sağlık ekipleri de alanda hazır beklerken vatandaşların tansiyonu ve şekerini ölçtü.

Vatandaşları doğayla bir araya getiren projede çocuklar için Mehteran, Hacivat-Karagöz, Ankara’nın Beş Beyazı, Kent Orkestrası, ebru sanatı, taş boyama, kara kalem çalışması, kil atölyesi, yüz boyama, el baskı atölyesi, stres balonu yapımı, çömlek atölyesi gibi birçok etkinlik yer aldı.

rekreasyon.jpg

ABB BAŞKANI MANSUR YAVAŞ HALKA SESLENDİ

Açılış konuşması yapan Başkan Yavaş, aha birkaç yıl öncesine kadar işlevsiz ve kurak olan arazide şuan 19 km bisiklet yolu, 45 bin metrekare piknik alanı, 39 kilometre yürüyüş yolu, 17 bin 500 meyve ağacı, ekolojik gör, tarım alanları, kafeteryalar, ve çocuk bahçelerinin olduğunu söyledi.

whatsapp-image-2023-09-17-at-09-26-22-3.jpeg

BAKAP açılışında konuşma yapan ABB Başkanı Mansur Yavaş, "BAKAP 3,5 milyon metrekare… Türkiye’nin en büyük tarım kampüsü ve rekreasyon alanı… Cumhuriyetimizin 100. yılında, önümüzdeki yüzyıllara miras kalacağına inandığımız projeyi Ankara’ya armağan etmenin büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Aslında BAKAP’ın hikâyesi daha açılışı gerçekleştirilmeden önce başladı.

3 yıldır elde edilen ürünleri zorlu ekonomik koşullarda katkı olsun diye sosyal yardım alan ailelerimize ve küçük aile işletmeleri olan çiftçilerimize verdik. Burası zamanında konut alanı olarak tasarlanmıştı. Şehir Plancıları Odası’nın açtığı dava sonucu bu plan iptal edildi.

whatsapp-image-2023-09-17-at-09-26-21.jpeg

Biz ise burayı üretim merkezi ve yeşil alan hâline getirme kararı almıştık. Biz bu kararı aldığımızda, burası için zamanında konut yapma kararı alanlar vardı ya işte o kişiler incindi.

"BELEDİYECİLİK RANT DEĞİL, KENTE YATIRIM YAPMAKTIR"

Başkan Yavaş, “Mansur Yavaş… Gölbaşı’nda 810 trilyonluk arsayı plan teklifiyle tarlaya çeviren, değerini 10 trilyona düşüren, Belediyeciliğin B’sinden anlamayan bir kişidir”… Oysa Belediyecilik; ranta değil, kente yatırım yapmaktır.

Belediyecilik; kenti betona boğmak değil, yeşile boğmaktır. Belediyecilik; yıllarca 1,7 dolara, yani 45 liraya su satıp, halktan alınan fazla parayla Ankapark gibi hayali projeler yapmak değil, halk için çalışıp BAKAP gibi üretim alanları açmaktır.

Kimileri tarlayı arsaya çevirip rant üstüne rant götürürken kimileri de arsayı tarlaya çevirir, üretir; parayı değil, ülkesini düşünür. İşte bizim farkımız budur"

whatsapp-image-2023-09-17-at-09-26-22.jpeg

SAGOPA KAJMER VE HALUK LEVENT KONSER VERDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın açılış konuşmasından sonra sanatçı Sagopa Kajmer ve Haluk Levent'in gerçekleştirdiği konserde binlerce Ankaralı renkli anlar yaşadı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER