Bakanlıktan Ankara Büyükşehir ve Yenimahalle Belediyesi'ne kaçak döküm cezası!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Yenimahalle Belediyesi'ne kaçak döküm yaptıkları gerekçesiyle 1 milyon 299 biner lira olmak üzere rekor para cezası kesti.

Bakanlıktan Ankara Büyükşehir ve Yenimahalle Belediyesi'ne kaçak döküm cezası!

Son dönemde çevre kirliliği ile mücadale kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından belediyelere farklı gerekçelerle para cezası kesilmeye başlanmıştı. Bu cezalara yenileri eklendi. Bakanlık tarafından yapılan resmi açıklama ile Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Yenimahalle Belediyesi'ne kaçak döküm yaptıkları gerekçesi ile para cezası kesildiğini açıkladı.

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLI'NDAN ANKARA BÜYÜKŞEHİR VE YENİMAHALLE BELEDİYESİ'NE REKOR PARA CEZASI!

Bakanlık tarafından resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Bakanlığımız Ankara İl Müdürlüğü'ne gelen ihbar üzerine yapılan incelemede; Yenimahalle Yakacık Mahallesi'ndeki bir araziye atık bırakıldığı tespit edilmiştir. Hafriyat döküm alanı olmayan ve düzenli depolama lisansı bulunmayan araziye Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Yenimahalle Belediyesi tarafından kaçak döküm yapıldığı belirlenmiştir. Kirliliğe neden olan Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Yenimahalle Belediyesine, Çevre Kanunu'na istinaden ayrı ayrı 1 milyon 299 bin 54 TL idari para cezası uygulanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denilerek para cezası kesildiği ifade edildi.

Bakanlıktan Ankara Büyükşehir ve Yenimahalle Belediyesi'ne kaçak döküm cezası!

Yapılan resmi açıklamada söz konusu para cezasının gerçekleştirilen ihbar üzerine yapılan inceleme sonucunda kesildiği belirtildi. Söz konusu denetimde her iki belediyenin de kaçak döküm yaptıkları tespit edildiği için ayrı ayrı olmak üzere 1 milyon 299 bin 544 liralık para cezası kesildiği duyuruldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER