Bakanlık resmen açıkladı! Ankara'daki bu iki yer 24 saat açık kalacak!

Ülke genelinde resmi ve özel hizmet noktaları gün içinde belirli saat aralıklarında hizmet veriyor. Bu yerlerin mesai saatlerinde yılın belirli zamanlarında değişiklikler yaşanabiliyor.

Bakanlık resmen açıkladı! Ankara'daki bu iki yer 24 saat açık kalacak!

Ankara bugünü özel bir gün yaşamaya başladı. 15 Temmuz darbe girişiminin odağında yer alan Başkent çok sayıda şehit verirken destansı anlara sahne oldu. Ankara dahil olmak üzere ülkenin bir çok yerinde yaşanan olay ise geride acı bir tecrübe bırakmıştı.

Bakanlık resmen açıkladı! Ankara'daki bu iki yer 24 saat açık kalacak!

ANKARA'DA 2 MÜZE

15 Temmuz'u unutturmamak ve yeni nesillere de aktarmak amacıyla bir çok proje hayata geçirilmiş, bu projeler arasında müzeler açmak yer almıştı. Ankara'da da bu kapsamda "Ankara 15 Temmuz Demokrasi Müzesi" ve "Kahramankazan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi" adlı 2 müze açılmıştı.

Bakanlık resmen açıkladı! Ankara'daki bu iki yer 24 saat açık kalacak! - Resim : 2

Ankara 15 Temmuz Demokrasi Müzesi'nde darbeye karşı konulması ve milletin fedakarlığı dijital teknoloji yardımıyla gösterilirken Kahramankazan'da ki diğer müzede şehitlerin görsellerinin ve özel eşyalarının da yer aldığı, o geceyi teknoloji yardımı ile yaşarmışçasına anlatan bölümler bulunuyor.

BUGÜNE ÖZEL KARAR

15 Temmuz'un yıl dönümü olmasından dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı bir açıklama yayınladı. Söz konusu açıklamada Ankara'daki 2 müze ve İstanbul'daki Hafıza 15 Temmuz müzelerinin 15-16 Temmuz 2024 tarihlerinde 24 saat boyunca açık kalacağı bildirildi.Bakanlık resmen açıkladı! Ankara'daki bu iki yer 24 saat açık kalacak! - Resim : 3

O gecenin hafızalarında ciddi bir şekilde yer edindiği Ankara ve İstanbul halkının söz konusu müzelere yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Müzeler o geceye dair vatandaşların daha net ve ayrıntılı bilgi sahibi olmalarını amaçlıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER