Bakanlık açıkladı! Sıcaklıklar düşecek iç kesimlerde yağışlı hava etkili olacak

Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkları vatandaşları bunaltırken son günlerde yağış uyarılarının yapılması da dikkati çekmişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Ankara ve yurdun diğer pek çok kesiminde sıcaklıkların düşeceği uyarısında bulundu.

Bakanlık açıkladı! Sıcaklıklar düşecek iç kesimlerde yağışlı hava etkili olacak

Yurt genelinde etkili olan yüksek hava sıcaklıkları sonrası bazı iller için de sağanak yağış uyarısı verilmişti. Sağanak yağış uyarısı verilen illerdeki hava durumu verileri yakından takip edilirken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, haftanın hava tahminine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MGM Hava Tahmin Uzmanı Özdemirci, yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıkların çarşamba gününden itibaren azalacağını ifade ederken sağanak yağış açıklamasında da bulundu.

MGM UZMANI AÇIKLADI: SICAKLIKLAR DÜŞECEK, İÇ KESİMLERDE YAĞIŞLI HAVA ETKİLİ OLACAK

"Türkiye genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 3-4 derece üzerinde seyrediyor. Ancak sıcaklıklar, özellikle iç kesimlerde mevsim normallerine düşecek.'' ifadelerine yer veren MGM Hava Tahmin Uzmanı Özdemirci, cumartesi gününden itibaren ise iç kesimlerde hava sıcaklıklarının birkaç derece daha düşeceğini belirtti.

Bakanlık açıkladı! Sıcaklıklar düşecek iç kesimlerde yağışlı hava etkili olacak

MGM Hava Tahmin Uzmanı Özdemirci, İç Anadolu Bölgesi'nde 35 - 36 derece seyreden sıcaklıkların çarşamba gününden itibaren 32 ve cumartesi gününden sonra 28 - 29 dereceye kadar düşeceğini kaydetti. Aralıklarla sağanak beklendiği illeri açıklayan MGM Hava Tahmin Uzmanı Özdemirci, "Çarşamba günü sağanağın etki alanı genişleyecek, Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu Bölgesi genelinde, Akdeniz'in iç kesimleri ve Afyonkarahisar çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekliyoruz." dedi.

Bakanlık açıkladı! Sıcaklıklar düşecek iç kesimlerde yağışlı hava etkili olacak - Resim : 2

3 BÜYÜKŞEHIRDE HAVA DURUMU TAHMİNİ

İstanbul'da salı ve çarşamba günü gök gürültülü sağanak beklendiğini dile getiren MGM Hava Tahmin Uzmanı Özdemirci, 3 gün boyunca sıcaklıkların gündüz 32 - 33, gece 25 - 26 arasında seyredeceğini tahmin ettiklerini dile getirirken Ankara'da yarın parçalı bulutlu havanın hakim olacağını ve yağış beklentisinin olmadığını kaydederek "Çarşamba günü özellikle merkez ve doğu ilçelerinde yağış beklentimiz var. Perşembe günü yağışlı, 21-33 derece sıcaklık bekliyoruz." dedi. İzmir'de ise hava sıcaklıklarının 38 derecede seyredeceğini belirtti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER