Bakan Yerlikaya'dan TUSAŞ açıklaması: O gün dakika dakika yaşananlar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Ankara Kazan'da yaşanan TUSAŞ saldırısı sonrasında son durum hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Yaralıların son sağlık durumu nasıl, o gün neler yaşandı?

Bakan Yerlikaya'dan TUSAŞ açıklaması: O gün dakika dakika yaşananlar

Türkiye TUSAŞ'ın Ankara Kahramankazan'da yer alan yerleşkesine yapılan terör saldırısı nedeniyle büyük bir şok yaşarken Bakan Ali Yerlikaya o gün yaşananlar hakkında kamuoyunu bilgilendirirken yaralıların son sağlık durumunu da duyurdu.

DAKİKA DAKİKA TUSAŞ SALDIRISI!

Bakan Yerlikaya o gün olanları şu şekilde açıkladı: "15.26'da TUSAŞ’ın nizamiyesine geliyor masum insanlara ateş saçıyor. Şehit olan arkadaşlarımız var. Kendisi yaralanmasına rağmen kahraman Atakan Şahin ateş ediyor ve kadın teröristi yaralıyor. Yaralandığını gören kadın terörist kendini imha ediyor.

İki zırhlı araç ile saldırıdan 14 dakika sonra özel harekat gidiyor. Süratle jandarma ve polis özel harekat oraya hareket ediyor. En kısa sürece 730 jandarma ve emniyet birimi gidiyor. Hava unsurları da bölgeye gidiyor. 15:30’da kadın terörist kendini imha ediyor. 15.52’de zırhlı araçla gelen ekip erkek teröristi akademi binasının oraya gidiyor.

17 kahraman oraya giriyor, şoka giren terörist 2 el bombası atıyor. Binada yukarı doğru kaçmaya başlıyor. Orada çatışma başlıyor. Hiçbir şekilde içeride rehin olayı yaşanmadı, net ve açık.

Polis harekatın cesareti, orada rehin alma gibi durumu yaşatmadı. Panikleyen terörist tuvalete sıkışıp kalıyor. 16:40’da çıkış olmayacağını bildiği için kendini orada patlatıyor. 5 arkadaşımız hafif şekilde yaralanıyor.

Hiçbir özel harekat ve jandarmada yaralanma yok. Bütün bunlar olurken JÖH orada vatandaşlarımızın sahipsiz olmadığını gösteriyor. 730 arkadaşın tamamı 20 dakikada geliyor.

Bazı sosyal medyada ve diğer yayınlarda üzücü şekilde terörist sayısını farklı yansıttı. Kamuoyunu lütfen yanıltmayın."

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yapmış olduğu açıklamasnıda operasyonda görev alan Jandarma ve Polis ekiplerini tebrik etti. Saldırının başladığı andan operasyonun sonuna kadar kararlılık ile mücadelenin devam ettiğini belirterek bu sayede en az zayiatla saldırının savuşturulduğunu söyledi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER