Bakan Yerlikaya duyurdu! Ankara dahil 5 ilde DEAŞ operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamaya göre, Ankara dahil 5 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik eş zamanlı Bozdoğan-6 operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda 47 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın terör örgütleriyle mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonları duyurduğu sosyal medya paylaşımına bir yenisi daha eklendi.

Bakan Yerlikaya'nın paylaşımına göre; Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı liderliğinde, Ankara, İstanbul, Kırıkkale, Adana ve Bursa’da, DEAŞ terör örgütüne yönelik eş zamanlı Bozdoğan-6 operasyonları düzenlendi.

47 ŞÜPHELİ ŞAHIS YAKALANDI

Bozdoğan-6 operasyonları sonucunda, DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttükleri şüphesiyle İstanbul’da 22, Kırıkkale’de 1, Ankara’da 15, Adana’da 2, Bursa’da ise 7 kişi olmak üzere toplamda 47 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya duyurdu! Ankara dahil 5 ilde DEAŞ operasyonu

Terör örgütleriyle İçişleri Bakanlığı koordinesindeki mücadele aralıksız devam ederken Bakan Yerlikaya, 1 Haziran 2023’ten günümüze kadar DEAŞ’e yönelik toplam bin 162 operasyon düzenlendiğini ve 2 bin 402 şüphelinin yakalandığını aktardı.

Ali Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik ettiği paylaşımında, teröristlerin hiçbirine göz açtırılmayacağının altını çizerek, güvenlik güçlerinin üstün gayretiyle mücadeleye aralıksız devam edeceklerini vurguladı.

Terör ve terör örgütleriyle mücadele, İçişleri Bakanlığı koordinesinde, Emniyet Genel Müdürlükleri ve İl Jandarma Komutanlıkları, Cumhuriyet Başsavcılıkları ve diğer kolluk kuvvetlerinin üstün çabasıyla sürüyor.

Haberankara.com