Bakan Yerlikaya Ankara dahil 16 ilde düzenlenen FETÖ operasyonlarının bilançosunu açıkladı

Yurt içi ve yurt dışında kararlı bir şekilde devam eden FETÖ örgütü ile mücadelede yeni gelişmeler yaşanıyor. Kendilerini gizleyen örgüt mensupları elde edilen verilen ışığında saklandıkları yerlerde gözaltına alınıp adalete teslim ediliyor.

Ankara dahil 16 ilde FETÖ operasyonu!

Devlet içinde paralel bir yapı oluşturduktan sonra ülke yönetimini ele geçirmeye çalışan FETÖ 15 Temmuz sonrasında ağır bir darbe yemişti. Örgüt üyesi olan ve suç işlediği tespit edilen binlerce kişi kamudan uzaklaştırılmış ve tutuklanmıştı. Aradan geçen yıllarda örgüt ile bağı olduğu tespit edilen kişiler ile operasyonlar kararlı bir şekilde devam etti.

ÜLKE GENELİNDE GÖZ AÇTIRILMIYOR

Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 4 gündür FETÖ'ye karşı yapılan Kıskaç-23 operasyonu hakkında bilgilendirmede bulundu. Ülkenin 16 ilinde yapılan operasyonun detaylarını açıklayan Bakan Yerlikaya 73 kişinin yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya Ankara dahil 16 ilde düzenlenen FETÖ operasyonlarının bilançosunu açıkladı

Bakan Yerlikaya Ankara dahil 16 ilde düzenlenen FETÖ operasyonlarının bilançosunu açıkladı - Resim : 2

Yapılan açıklamaya göre yakalanan kişilerin örgütün emniyet mahrem yapılanması içinde bulundukları, sınav öncesinde soruları aldıkları ve ByLock kullanıcısı oldukları öğrenildi.

"OPERASYONLARIMIZ KARARLILIKLA DEVAM EDECEK"

İçişleri Bakanı Yerlikaya "FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz Milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerine karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" diyerek operasyonların aynı kararlılık ile süreceğini ifade etti.

Ülke genelinde son 8 yılda örgüte yönelik yüzlerce operasyon gerçekleştirildi. Söz konusu operasyonda birçok önemli bilgi ele geçirildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER