Bakan Uraloğlu duyurdu: Türkiye Kart Ankara'ya geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı koordinasyonunda PTT tarafından sürecinin yürütüldüğü Türkiye Kart projesi genişlemeye devam ediyor. İlk olarak pilot şehirlerde denenen bu kart ile insanların gittiği her şekilde tek bir ulaşım kartı kullanılması amaçlanıyor.

Bakan Uraloğlu duyurdu: Türkiye Kart Ankara'ya geliyor

Ülkemizdeki şehirlerin genelinde ulaşımın kendilerine has oluşu, ayrı bir ulaşım kartı kullanımı gibi durumlar dönem dönem gündeme geliyordu. Bu konuda bir hamle başlatan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Türkiye Kart projesini hayata geçirmişti.

Uzun bir süredir farklı şehirlerde pilot süreci yürütülen Türkiye Kart ile ilgili yeni açıklamalar geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yazılı bir açıklama yaparak Türkiye Kart'ın kullanıma sunulacağı illerin daha da artacağı müjdesini verdi.

YIL SONUNA KADAR KULLANIMA AÇILMASI HEDEFLENİYOR

Bakan Uraloğlunun yaptığı açıklamada Ankara'da yer aldı. Türkiye'nin 81 ilinde tek toplu taşıma kartı hedefiyle çıkılan projeye dair Bakan Uraloğlu "Türkiye Kart uygulamasını yıl sonuna İstanbul'da Marmaray, Ankara'da Başkentray, İzmir'de İzban başta olmak üzere Rize, Kocaeli, Aksaray, Tokat, Karabük, Uşak, Kahramanmaraş, Nevşehir, Kilis, Çorum ve Gaziantep'te kullanıma açmayı hedefliyoruz" dedi.

2024'ün bitmesine az bir zaman kala Ankara'nın Türkiye Kart ile tanışma ihtimali yükseldi. Şu an için sadece Ankara Başkentray'da kullanılması hedeflenen bu kartın zamanla Ankara'daki diğer toplu taşıma sistemlerinde de yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER