Bakan Uraloğlu duyurdu! Ankara, yollarda Akıllı Ulaşım Sistemi ile tanışacak!

Ülkemizde yollarda devam eden ulaşım sistemini daha iyi noktalara getirme adına hükümet düzeyinde çalışmalar sürüyor. Bu konuda yetkili kurum olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Ankara özelinde bir açıklama geldi.

Bakan Uraloğlu duyurdu! Ankara, yollarda Akıllı Ulaşım Sistemi ile tanışacak!

Yollarda uygulanan sistemlere dair yapılacak değişiklikler nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu şehirlerden olan Ankara'da da yakından takip ediliyor. Son gelen haberlerde Ankara'nın da adının geçmesi konuya dair merakı artırdı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Türkiye'de Akıllı Ulaşım Sistemi döneminin başlayacağını ifade etti. Bakan Uraloğlu AUS IoT adı verilen projenin pilot olarak uygulanacağı şehirler arasında Ankara'da olduğunu ifade etti.

"KAZALARINDA ÖNÜNE GEÇİLECEK"

Bakan Uraloğlu AUS internet yazılımının ilk etapta Ankara, Antalya ve İstanbul'da Karayolları Bölge Müdürlüğüne bağlı kontrol merkezlerinde kullanılacağını dile getirdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu sistem ile ilgili "İnsansız kara araçları başta olmak üzere yeni nesil ulaşım teknolojilerinde kullanılan araçların iletişimi Türksat uyduları ile kesintisiz hale gelecek, kazaların da önüne geçilecek" şeklinde konuştu.

Projenin 2 yıldan biraz fazla bir sürenin ardından ülke genelinde yaygınlaşması bekleniyor. Kullanılacak sistem ile birlikte trafikte kaza gibi istenmeyen olayların önüne geçilmesi sağlanacak. Vatandaşların daha rahat bir şekilde yollarda seyahat etmesi adına geliştirilen projenin ilerleyen dönemlerde daha detaylı olarak lanse edilmesi bekleniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER