Bakan Uraloğlu Ankara-Sivas YHT hattına yeni duraklar açıldığını duyurdu

Geçtiğimiz yıl Ankara ile Sivas arasındaki mesafeyi çok daha kısa bir süreye indirmesi için açılan hızlı tren hattı ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Konu ile ilgili konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu bu hatta 2 yeni durak daha açıldığını bildirdi.

Bakan Uraloğlu Ankara-Sivas YHT hattına yeni duraklar açıldığını duyurdu

Ankara'nın Anadolu'nun önemli şehirler ile arasındaki bağı daha da sıkılaştıran Yüksek Hızlı Tren hattı uzun yıllar ertelenmesinin ardından Nisan 2023'te kullanıma açılmıştı. Hat üzerinde yer alan duraklardan bazılarının ise daha sonraki süreçte hazır hale getirilip hizmete sokulacağı öğrenilmişti.

Açılışının üzerinden yaklaşık 1.5 yıl geçen Yüksek Hızlı Tren hattı ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yeni bir bilgilendirme yaptı. Bakan Uraloğlu "Ankara-Sivas YHT Hattı’mızla 17 ayda 1 milyon 300 binin üzerinde vatandaşımızı sevdiklerine kavuşturduk" diyerek 2 yeni durağın bugün itibariyle hizmete gireceğini ifade etti.

"MİLLETİMİZE HIZLI VE KONFORLU YOLCULUĞUN KEYFİNİ YAŞATACAĞIZ"

Bakan Abdulkadir Uraloğlu Ankara'nın Elmadağ ve Sivas'ın Yıldızeli ilçesindeki durakların bugünden itibaren aktif olacağını belirti. "Yıldızeli ve Elmadağ istasyonlarımızla bu sayıyı daha da arttıracak, milletimize hızlı ve konforlu yolculuğun keyfini yaşatacağız" diyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu taşınan yolcu sayısını artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Yüksek hızlı tren hatları açıldıktan sonra tam anlamıyla istenilen performansı sağlaması için aradan zaman geçmesi gerekiyor. Açılan hatlar zaman içinde genişletilerek yeni rotalar oluşturulması hedefleniyor

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER