Bakan Uraloğlu Ankara-Samsun YHT hattı için tarih verdi

Şehirler arasındaki mesafeleri kısaltması ve rahat yolculuk imkanı ile göze çarpan hızlı trenler ile ilgili gelecek projeler merak ediliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'da gerçekleşmesi merakla beklenen Ankara-Samsun hattına dair önemli açıklamalar yaptı.

Bakan Uraloğlu Ankara-Samsun YHT hattı için tarih verdi

Yakın dönemin giderek yaygınlaşan ulaşım araçlarından olan Yüksek Hızlı Trenler maddi ve manevi sağladığı avantajlar ile şehirlere büyük kazanım sağlıyor. Belirlenen hatlar arasında durak olarak yer alan şehirlerde yüksek hızlı tren avantajlarından yararlanıyor.

Son olarak Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının açılmasının ardından gözler diğer şehirlere yapılacak YHT hatlarına çevrilmişti. Ankara-İzmir YHT hattında çalışmalar büyük oranda biterken Karadeniz'in önde gelen şehirlerinden Samsun ile ilgili de önemli bir açıklama geldi.

Bakan Uraloğlu Ankara-Samsun YHT hattı için tarih verdi

"3-4 YILDA BİTECEK PROJELER"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Samsun'da katıldığı bir programda bu konu ile ilgili konuştu. Bakan Uraloğlu "Böyle bir proje başladık mı 3-4 yılda bitecek projeler. 2025 yılında eğer Samsun-Kırıkkale-Çorum'a başlarsak, maksimum 4 yılda bitiririz, aynı şekilde de yılı içinde Çorum ile Samsun'u ihale edersek, onu da 4 yılda bitiririz. İyi ihtimale 2028 ama 2030'a kalmadan bunları bitiririz hedefimiz bu." diyerek heyecanlandıran açıklamayı yaptı.

Her iki il içinde ekonomik ve turizm anlamında büyük anlam ifade eden YHT seferi için ciddi adımlar atılması merakla bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER