Bakan Uraloğlu Ankara-İzmir YHT Hattının 13 Milyon insanı etkileyeceğini söyledi

Yakın zamanda yapılan hızlı tren hatları ile ülkenin bir çok şehri arasında etkileşim ciddi oranda artmıştı. Ankara'dan İstanbul, Eskişehir, Konya ve Sivas gibi şehirlere gidebilen vatandaşlar bir şehre daha gitmek için beklemeye devam ediyor.

Bakan Uraloğlu Ankara-İzmir YHT Hattının 13 Milyon insanı etkileyeceğini söyledi

Ülkenin başkenti Ankara ile İstanbul arasında hızlı tren seferlerinin başlaması büyük ses getirmişti. Yıllardır devam eden bu hizmet ile ülkenin 2 büyük şehri birbirine bir kez daha bağlanmıştı.

Bu durumun ardından gözler Türkiye'nin 3. büyük şehri olan İzmir'e bir hızlı tren yapılıp yapılmayacağına çevrilmişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı geçtiğimiz yıllarda Polatlı-İzmir arasında YHT hattı yapım çalışmalarına başlamıştı.

Bakan Uraloğlu Ankara-İzmir YHT Hattının 13 Milyon insanı etkileyeceğini söyledi

BAKAN URALOĞLU HIZLI TREN HATTININ SAĞLAYACAĞI AVANTAJLARI PAYLAŞTI

2027 yılında açılması beklenen hat ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yeni bir paylaşımda bulundu. Bakan Uraloğlu "Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattının tamamlanmasıyla 824 kilometre olan mesafe 624 kilometreye düşecek. Yolculuk süresi 3 saat 30 dakikaya inecek, 13 Milyon insanımız doğrudan hızlı tren konforuna kavuşacak" ifadelerini kullandı.

Ankara ve İzmir şehirlerini birbirine bağlayacak yüksek hızlı tren hattı, içinden geçeceği şehirleri de heyecanlandırmaya yetti. Bu hat üzerinde yer alacak duraklardaki şehirlere de gidecek insanların oluşu, o şehirlerin ekonomisine yeni ve önemli bir kaynak olarak ifade ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER