Bakan Uraloğlu açıkladı: İstanbul Ankara arası Süper Hızlı Tren projesi masada

Ulaştırma ve altyapı bakanı Abdulkadir Uraloğlu İstanbul ve Ankara arasındaki Süper Hızlı Tren Projesi’nin masada olduğunu duyurdu. Saatte 350 km/sa hızla çalışması planlanan tren için çalışmaların başladığı ifade edildi.

Bakan Uraloğlu açıkladı: İstanbul Ankara arası Süper Hızlı Tren projesi masada

Bakan Uraloğlu yaptığı açıklamasında şu anda ülke genelinde 2 bin 252 km hızlı tren hattının tamamlandığını belirtti. Bu hat uzunluğunun kısa süre içerisinde 5 bin km’ye çıkarılacağını söyleyen Bakan Uraloğlu, Süper Hızlı Tren Projesi hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Ankara İstanbul arasındaki tren projesine Güney Kore’nin büyük ilgi gösterdiğini belirtti.

SAATTE 350 KM HIZ

Uraloğlu, Ankara-İstanbul arasında saatte 350 kilometre hızla seyahat edebilecek bir demir yolu projesi üzerinde çalışmaya başladıklarını belirterek, Güney Koreli mevkidaşı Park Sang-Woo ile süper hızlı tren konusunu konuştuklarını, kendisinin projeye büyük ilgi gösterdiğini bildirdi.

BAKAN URALOĞLU GÖRÜŞMELERİ YAPTI

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Uraloğlu, Küresel Altyapı İş Birliği Konferansı (GICC) 2024 doalıyısıyla gerçekleştirdiği Güney Kore ziyareti kapsamında Kore Arazi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Park Sang-Woo ile görüştü.

Uraloğlu, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Kore'nin göstermiş olduğu dayanışma ve sağlanan desteğe işaret ederek, "Dayımın da savaştığı ve gazi olduğu Kore ve ülkemiz arasında işbirliklerinin geliştirilmesi adına çalışmalarda bulunmak benim için çok önemli." değerlendirmesini yaptı.

“DAHA DA GELİŞTİREBİLİRİZ”

Hindistan'da gerçekleşen G-20 Zirvesi vesilesiyle her iki ülkenin devlet başkanlarının verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerinin altını çizen Uraloğlu, "Yine Türkiye, Meksika, Endonezya, Kore ve Avustralya'dan oluşan MIKTA'nın önemli bir işler yapabileceğini söylemek isterim. İşbirliğimizi bu vesileyle daha da geliştirebiliriz." ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu, Ankara İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi’nin masada olduğunu ifade ederek çalışmaların başladığını söyledi. Güney Kore’nin projeye büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Bakan Uraloğlu, bahsi geçen hatta hızın saatte 350 km hıza ulaşacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER