Bakan Tunç, Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı Hizmet Binası temel atma törenine katıldı

Adalet Bakan Yılmaz Tunç, bugün Ankara Adli Tunç Grup Başkanlığı Hizmet Binası temel atma törenine katılım sağladı. Burada önemli açıklamalarda bulunan Tunç, yeni yapılan adliye binalarına yönelik eleştirilere de cevap verdi.

Adli Tıp Kurumu’nun önemine de değinen Tunç, yargı teşkilatının çok önemli, bağımsız ve tarafsız bilirkişilik kurumu olduğunu ifade etti. Bu noktada adli tıp alanında hizmet verenlere de teşekkür etmeyi ihmal etmeyen Bakan Tunç, adaletin hakkı ile tecelli edilebilmesi için adli tıbba ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

BİN 700 METREKAREDEN DAHA BÜYÜK BİR ALANI OLACAK

Adaletin tecelli etmesi noktasında 25 bin hakim ve savcının titiz bir şekilde çalıştığını ifade eden Bakan Tunç, sadece Ankara’daki Adalet Sarayı’nın 700 bin metrekareden daha büyük bir alanda olacağını belirtti.

"25 BİN HAKİM VE SAVCIMIZ.."

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Saraylardan bahsediyorsunuz, binalardan bahsediyorsunuz, 'İçerisinde adalet var mı?' gibi birtakım dezenformasyon ve algı çalışması yürütüldüğünü söyleyerek "Bu mekanlarda, adliye saraylarında adaletin tecellisi noktasında 25 bin hakim ve savcımız kılı kırk yararak titiz bir çalışma gerçekleştiriyor" dedi.

Adalet Bakanı Tunç, Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı Hizmet Binası temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Tunç, yapılan yeni adliye binalarına yönelik eleştiriler olduğunu, bu binalarda adalet kalmadığına yönelik eleştirilerle yapılan hizmetlere gölge düşürülmeye çalışıldığını belirterek, bu eleştirilerin adalet sistemine ve devletin kedisine zarar verdiğini söyledi.

“ADALETİN TECELLİ EDEBİLMESİ İÇİN ADLİ TIBBA İHTİYAÇ VAR”

Adli Tıp Kurumu'nun öneminden bahseden Bakan Tunç, "Konumuz adli tıp, adli tıbbın hizmet verdiği de adalet. Adaletin tecellisi, maddi gerçeğin ortaya çıkarılması, delillerin ortaya çıkartılması, değerlendirilmesi ve yargının hizmetine sunulması, adaletin hakkı ile tecelli edilebilmesi için adli tıbba ihtiyaç var, bilirkişilik kurumuna ihtiyaç var. Bu anlamda adli tıbbımız, yargı teşkilatımızın çok önemli bir bağımsız ve tarafsız bilirkişilik kurumu. Bu anlamda adaletin tecellisi noktasında özellikle bugüne kadar adli tıp alanında hizmet veren hem yaşayanlara teşekkür ediyoruz, ahirete intikal edenler var, onlara da Allah'tan rahmet diliyoruz" diye konuştu.

Öte yandan Bakan Tunç, yaptığı açıklamasında Adli Tıp Grup Başkanlığı2nın 2 yıl içerisinde tamamlanıp hizmeti açılacağını söyledi. Bodrum ve zemin katı ile 4 kattan oluşacak olan yeni binanın sözleşmesinin 17 Kasım 2023 tarihinde yapıldığını hatırlatan Bakan Tunç, binanın 43 bin metrekareden fazla kapalı kullanım alanı olacağını söyledi.

Kaynak: İHA