Bakan Tunç açıkladı: Dünyanın en büyük Adalet Sarayı Ankara'ya yapılacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Ankara'da düzenlenen Adli Yıl Açılış Kokteyline katıldı. Bakan Tunç burada başkent için önemli bir müjde verdi.

Bakan Tunç açıkladı: Dünyanın en büyük Adalet Sarayı Ankara'ya yapılacak

Ülkemizde her sene 1 Eylül tarihi adli yılın başlangıcı olarak kabul ediliyor. Yargı döneminde izin sürecinin tamamlanmasının ardından yeniden devam eden davalar ile ilgilenilme sürecine geçildi.

BAKAN TUNÇ ANKARA İÇİN ÖNEMLİ BİR AÇIKLAMADA BULUNDU

Yeni dönemin başlangıcı nedeniyle Ankara 2 No'lu Barosu Ulucanlar Cezaevinde bir etkinlik düzenlendi. Törene Adalet Bakanı Yılmaz Tunç olmak üzere çok sayıda üst düzey isim katıldı. Toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Tunç Ankara'ya ilerleyen dönemlerde yapmayı planladıkları yeni adliye sarayı hakkında bilgiler verdi.

"DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ OLACAK"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Ankara'da yeni bir adliye binasının 3 yıl içinde inşa edilmesini planladıklarını söyledi. Bakan Tunç "Dünyanın en büyük adalet sarayı Ankara'mızda inşa ediliyor. 622 bin metrekare kapalı alana sahip olacak" şeklinde konuştu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç inşa edildiğinde alanında zirvede alacak bu yapının temelinin ilerleyen günlerde temelinin atılacağını açıkladı.

Ankara'nın 6 farklı adliye binasını tek bir binada toplayacak yapı ile ilgili ilerleyen günlerde daha detaylı bilgilerin gelmesi bekleniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER