Bakan Bolat Ankara'da iftar programında esnaflarla bir araya geldi!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat bugün Ankara'da düzenlenen bir iftar programında esnaf ve sanatkarlarla bir araya geldi.

Bakan Bolat Ankara'da iftar programında esnaflarla bir araya geldi!

Bugün Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) birliği tarafından düzenlenen iftar programına Ticaret Bakanı Ömer Bolat katılım sağladı. Düzenlenen bu iftar yemeği öncesi konuşma gerçekleştiren Bolat, Ramazan ayında zor durumda olan insanlara değinerek gündem hakkında da açıklamalarda bulundu.

İFTAR YEMEĞİNDE ANKARA'DA ENSAF VE SANATKARLARLA BİR ARAYA GELDİ!

BTESKOMB Başkanı Abdulkadir Akgül ile esnafların dertlerini çözme noktasında beraber çalıştıklarını belirten Bakan Bolat, “Gerek 850 bin basit usuldeki esnafımızın vergi yükümlülüğünün kaldırılması, gerekse esnafımıza 21 yıldan bu yana 468 milyar Türk Lirası yaklaşık 15 milyar dolar ediyor. Bu sübvansiyonlu, oldukça uygun şartlardaki finansman desteklerinin sağlanmasında Cumhurbaşkanımızın her zaman halk için yaptığı çalışmaların, eserlerin katkısıyla 21 yıldan bu yana esnafımız her zaman başımızın tacı olmuştur. Biz de bir esnaf çocuğuyuz. Okul çağlarımızda esnaf olarak çalıştık. Esnafın, işçinin, çiftçinin, emeklinin, memurun, emekçinin ne olduğunu, nasıl yaşadığını çok iyi biliyoruz. Çünkü içinizden biriyiz” dedi.

MİLLİ GELİRİMİZ 4 BUÇUK KAT ARTIŞ GÖSTERDİ!

Türkiye'nin ekonomisi hakkında açıklamalarda bulunarak 21 yıldan bu yana Türkiye’ye çok büyük değerlerin kazandırıldığını ifade eden Bakan Bolat, “Milli gelirimiz 4 buçuk katı bir artışla 1 trilyon 119 milyar dolara çıktı. İstihdamımız 19 milyondan 32 milyon 244 bine çıktı. Kişi başına mili gelirimiz 3 bin 600 dolardan 13 bin 110 dolara çıktı. Ulaştırmadan altyapıya, savunma sanayinden enerjiye, sanayiden imalata, tarımdan ticarete ve ihracata varıncaya kadar büyük başarılar gösterildi. İhracatta 7 buçuk katı artışla 256 milyar dolar, hizmet ihracatında ise 100 milyar dolar sağladık” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bakan Bolat, yaptığı bu açıklamaların ardından konuklar ile iftarını açtı.

SONRAKİ HABER