ATO’dan Pazar günleri çalışacak berber ve kuaförler için duyuru

Ankara Ticaret Odası (ATO) resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Kuaför, berber ve güzellik salonlarının belirtilen istisna kapsamında pazar günü çalışabilmesi için gerekli belgelerin ATO Portalı üzerinden verileceğini belirtti.

ATO’dan Pazar günleri çalışacak berber ve kuaförler için duyuru

Alınan son karara göre Ankara’da berber, kuaför ve güzellik salonlarının Pazar günü kapalı kalacağı açıklanmıştı. Ancak belirlenen istisnalar kapsamında hizmet vermek isteyen işletmeler için izin belgesinin alınması gerektiği duyurulmuştu.

Bu konuya ilişkin ATO, yaptığı açıklamasında ilgili izin belgesinin ATO Portal üzerinden verileceğini açıkladı. Ücretsiz belge başvurularının portal.atonet.org üzerinden yapılabileceği belirtildi.

ÜCRETSİZ BELGE BAŞVURUSU BAŞLADI

Portala giren vatandaşların ücretsiz izin belgesi başvuru için sırasıyla Online İşlemler – Çalışma İzin Belgesi – Yeni Belge Talebi ekranları üzerinden ilerlemesi gerektiği ifade edildi. Yapılan o açıklama şu şekilde:

"Ankara Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü’nden Odamıza iletilen yazıda, kuaför, berber ve güzellik salonlarının belirlenen istisnalar kapsamında pazar günleri çalışabilmesi için iş yeri açma izin belgesi verme yetkisinin, iş yerinin bağlı bulunduğu meslek odalarına verildiği bildirilmektedir.

Bu kapsamda, “Çalışma İzin Belgesi” almak isteyen üyelerimizin, http://portal.atonet.org.tr üzerinden giriş yaparak, “Online İşlemler” menüsü altında yer alan “Çalışma İzin Belgesi” sekmesinden “Yeni Belge Talebi” butonuna tıklayarak, ilgili alanları doldurmaları gerekmektedir"

TİCARET BAKANLIĞI CEZA KESEBİLİR

Başvurmak ve ücretsiz izin belgesi almak isteyenlerin başvurularını ATO Portal üzerinden yapabilecekleri duyuruldu. İzin belgesi olmadan hizmet veren işletmelere Ticaret Bakanlığı tarafından cezai işlem uygulanacağı hatırlatıldı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER