ATO Congresium'da Medya ve İslamofobi Forumu düzenlenecek!

RTÜK tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Medya ve İslamofobi Forumu, ATO Congresium'da 14 Mart'ta başkent Ankara'da gerçekleşecek.

ATO Congresium'da Medya ve İslamofobi Forumu düzenlenecek!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK), bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceği Medya ve İslamofobi Forumu için geri sayıma başladı.

14 Mart 2024 Perşembe günü ATO Congresium'da gerçekleşecek olan Medya ve İslamofobi Forumu, "Küresel ve Yerel Boyutlarıyla İslamofobi" temasıyla katılımcılarına sunulacak.

Konuyla ilgili RTÜK tarafından yapılan açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, SETA, Ankara Bilim Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi ile Türk Telekom ve Halkbank'ın iş birliği ile forumun düzenleneceği ve özellikle medya konusunda bilinçlenme sağlanmasını hedefleyen toplantı zincirinin bu yıl ana gündemi Gazze olacağı belirtildi.

Forumda açılış konuşmalarını, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, SETA Genel Koordinatörü Prof. Dr. Burhanettin Duran, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Demir, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun yapacak.

OTURUMLARDA ÇEŞİTLİ KONULAR ELE ALINACAK

Forumun ilk oturumu, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim'in moderatör olduğu "Küresel Boyutlarıyla İslamofobi" olacak ve ilk konuşmacı ise Filistin'in Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Halid Abd Mustafa olacak.

İlk oturumda Filistin'in Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Halid Abd Mustafa'dan sonra ise İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nden Prof. Dr. Özcan Hıdır, Tulane Üniversitesi'nden Prof. Dr. Raymond Taras ve Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. İhsan Çapcıoğlu İslamofobi hakkındaki fikirlerini paylaşacak.

‘’YEREL BOYUTLARDA İSLAMAFOBİ''

Forumun ikinci oturumunda ise Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanı Prof. Dr. Uğur Ünal'ın moderatörlüğünü yapacağı "Yerel Boyutlarıyla İslamofobi" isimli oturumda ise Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Büyükelçi Doç. Dr. Hasan Doğan, "Tarihten Günümüze Bir Hukuk Sorunsalı Olarak İslamofobi" başlıklı konuşma yapacak.

SETA'dan Prof. Dr. Muhittin Ataman ve Uluslararası Balkan Ünivesitesi'nden Prof. Dr. Shener Bilalli de ikinci oturumda İslam düşmanlığıyla mücadele stratejilerini ortaya koyacak.

RTÜK tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenecek forum ile medya ve islamafobi konusu detaylıca ele alınacak.

Konuşmacıların sunumları ile de forum katılımcılarına medya ve islamafobiye yönelik çeşitli fikirler paylaşılacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER