ATO Başkanı Gürsel Baran OVP'ye destek verdi

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran bugün açıklanan Orta Vadeli Program’ı gayet pozitif bulduklarını belirterek hedef ve politikaların kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşılmasının çok kıymetli olduğunu söyledi.

ATO Başkanı Gürsel Baran OVP'ye destek verdi

Orta Vadeli Program’ın yankıları devam ediyor. İş dünyası Türkiye’nin gelecek 3 yılının ekonomik olarak planı anlamına gelen programa teker teker destek açıklamaya başladı. Son olarak Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran bir açıklama yaparak açıklanan programın çok önemli olduğunu belirterek destek verdi.

Dezenflasyon süreci ile uyumlu büyümeyi sağlayacak bir program açıklandığının altını çizen ATO Başkanı Gürsel Baran gelişme ve kalkınmanın hedeflendiğinin altını çizdi. Açıklanan programın Türkiye’nin daha müreffeh günlere erişebilmesi noktasında kilit bir rol oynayacağını da kaydeden Gürsel Baran programın hayırlı olmasını diledi.

“Para politikaları tek başına yeterli değildi”

Programın temel amacının, enflasyonun kademeli olarak tek haneli seviyelere düşürülmesi, büyüme potansiyelinin dezenflasyon süreciyle uyumlu şekilde yükseltilmesi olduğunu hatırlatan Baran, “Enflasyonla mücadelenin sonuçlarının ortaya çıkabilmesi ve enflasyonun tekrar tek haneli seviyelere inerek fiyat istikrarının sağlanabilmesi için para politikalarının tek başına yeterli olmadığını her fırsatta ifade etmiştik. Programda, para, maliye ve gelirler politikaları arasındaki güçlü eşgüdümün sağlanacağına vurgu yapılmasını kıymetli buluyoruz. Yılsonu enflasyon hedefindeki artışın, gerçekçi bakış açısıyla yapılan bir revize olduğu görülmekle birlikte, sürecin uzaması veya iniş sürecinde enflasyonun belli bir noktada uzun süre kalmasının reel sektörü olumsuz etkileyeceğini de hatırlatmak isteriz” diye konuştu.

“Türkiye'nin geleceğini yapısal reformlar şekillendirecek”

Verimliliğe dayalı yatırım, istihdam, üretim ve ihracatın artırılması için yapısal reformların hayata geçirilecek olmasının önemine dikkat çeken Baran, “Yeşil dönüşüm ve yapay zekâ ile birlikte küresel ekonominin büyük bir dönüşüm yaşadığı bu süreçte, Türkiye'nin geleceğini her alanda gerçekleştirecek yapısal reformlar şekillendirecektir” dedi.

“Kayıt dışı ile mücadele ekonomimizi kuvvetlendirecek”

Kayıt dışılığın Türkiye ekonomisinin uzun yıllardır mücadele ettiği bir olgu olduğuna dikkat çeken Baran, “Reel sektör olarak, adil ve etkin bir vergi sistemini savunuyor ve bekliyoruz. Bunun için öncelikli olan da kayıt dışı ile mücadele ve denetimlerde etkinliktir. Orta Vadeli Programın omurgasını oluşturan konulardan birinin kayıt dışı ile mücadele olması, programın hedefine ulaşacağına inancımızı pekiştirdi. Kayıt dışı bir yandan Türkiye ekonomisinin büyüklüğünü gizlerken öte yandan, haksız rekabetiyle kayıtlı ekonomiyi de etkilemektedir. Bu nedenle kayıt dışı ile hak ettiği şekilde gerçekleştirilecek mücadele, Türkiye ekonomisini kuvvetlendirecektir” diye konuştu.

Orta Vadeli program ile gelişme, kalkınma, yatırım ve istihdam gibi hedeflenmesinin ekonomi iklimine fayda sağlayacağını belirten ATO Başkanı Gürsel Baran, “Yeni programın ülkemiz için hayırlı olacağına inanıyoruz. Biz iş dünyası olarak dün olduğu gibi yarın da ülkemiz için elimizi taşın altına koyacağız. Bize düşen ne sorumluluk varsa fazlasıyla yerine getirip bugün yaşanan sorunları aşacağız.” dedi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER