ATO Başkanı Baran'dan önemli açıklamalar! Enflasyon konusunda iki yıl içinde güzel günler gelecek

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, enflasyonla ilgili önemli bir yol haritası oluşturduklarını belirterek bir takım açıklamalarda bulundu.

ATO Başkanı Baran'dan önemli açıklamalar! Enflasyon konusunda iki yıl içinde güzel günler gelecek

ATO Başkanı Baran'dan önemli açıklamalar! Enflasyon konusunda iki yıl içinde güzel günler gelecek - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ticaret Bakanlığı ev sahipliğinde yapılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın da yer aldığı 2023 Yılı 2. Yarıyıl Ekonomi ve İstişare Toplantısı’na katılmıştı. Baran, toplantının detaylarını değerlendirdi.

Ankaralılar buradaTIKLA TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in enflasyonla ilgili önemli olduğunu söylediği bir yol haritası oluşturduklarını belirterek, “Herhalde iki yıl içinde çok önemli neticeleri olacak, güzel günler gelecek. Reel sektörün önündeki en önemli problem olan enflasyonu bu şekilde yavaş yavaş aşacağız.” dedi.

“ENFLASYON KONUSUNDA İKİ YIL İÇİNDE ÇOK ÖNEMLİ NETİCELERİ OLACAK, GÜZEL GÜNLER GELECEK”

ATO Başkanı Baran, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ile yaptıkları görüşmenin önemli bir toplantı olduğunu belirterek, “Altı bakanımız vardı toplantıda. Cumhurbaşkanı Yardımcımız vardı. Yaklaşık 24 tane de Türkiye geneli önemli sivil toplum kuruluşunun temsilcileri vardı. Çok önemli konulara değinildi. İnşallah bunlarla ilgili yol alacağız. Bakanlarımız ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız bizleri dinledi, notları aldılar. İnanıyorum ki bunlarla ilgili icraatlar çok kısa sürede başlayacaktır” ifadelerine yer verdi.

aw006891-02.jpg

ATO Başkanı Baran, ele alınan önemli konulardan birinin enflasyon sorunu olduğunu hatırlatarak, “Enflasyonla ilgili Hazine ve Maliye Bakanımız önemli bir yol haritası belirlemiş kendi ekibiyle. Onlarla ilgili birtakım bilgiler verdi. Birkaç ay sonradan başlayacak. Bir süreç var. Önemli olan yarından sonrası değil. Herhalde iki yıl içinde çok önemli neticeleri olacak, güzel günler gelecek. Reel sektörün önündeki en önemli problem olan enflasyonu bu şekilde yavaş yavaş aşacağız” şeklinde konuştu.

“KATMA DEĞERLİ İHRACATA BAŞLADIĞIMIZ SÜRECE CARİ AÇIKTA SORUNUMUZ KALMAYACAK”

Türkiye’nin cari açık üreten bir ülke olduğunu dile getiren ATO Başkanı Baran, “Enerji ithalatı kaynaklı bir durum bu. Bunun aşılması ile ilgili bizim katma değerli üretime ihtiyacımız var. Katma değerli ihracata ihtiyacımız var. Bunları hayata geçirmek için markalaşmaya ihtiyacımız var. Bununla ilgili önemli yol haritası var. Bizi dinleyen bakanlarımız bize destek vereceklerini söylediler. Marka işini çözdüğümüz sürece, karlı ihracata, katma değerli ihracata başladığımız sürece bizim önemli bir sıkıntımız kalmayacak cari açık anlamında. Kara geçen bir ülke pozisyonunda olacağız bundan sonrası ile ilgili” ifadelerini kullandı.

Yerli ve milli hassasiyetinin kamuda başlamak üzere bütün Türkiye’ye yayılmasının önemli olduğunu kaydeden ATO Başkanı Baran, “Bundan sonra bu konuyla ilgili adımlar atılacaktır. Yerli ve milli hassasiyeti gerçekten çok önemli” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER