Atlı polis adaylarının eğitimleri Ankara'da devam ediyor

Özellikle kalabalık halinde gerçekleştirilen organizasyonlarda yer almaları ile bilinen atlı polislerin eğitimleri Ankara Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi tarafından yapılıyor. Eğitimi tamamlayan adaylar ülkenin dört bir yanında görev alıyor.

Atlı polis adaylarının eğitimleri Ankara'da devam ediyor

Emniyet Genel Müdürlüğü çatısı altında yer alan binici polislerin eğitimi düzenli olarak sürdürülüyor. Spor müsabakaları ve kalabalık halinde gerçekleştirilen gösterilerde caydırıcı güç olarak yer almaları ile bilinen binici polislerin eğitimi büyük bir titizlik ile gerçekleştiriliyor.

BİNİCİ POLİS EĞİTİMLERİ AYLARCA SÜRÜYOR

Bu kapsamda Binici Polis olmaya aday isimler Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Eğitim Merkezi’nde 6 aylık iki aşamalı eğitim sürecinden geçiyorlar. Hem üzerlerinde yer aldıkları atlar ile doğru bir şekilde irtibatı kurabilmek ve hem de o esnada bulundukları görev ortamında etkin vermek üzere eğitim alan polisler günümüzde bir çok şehirde hizmet veriyor.

Atlı polis adaylarının eğitimleri Ankara'da devam ediyor

Küçük yaşlardan itibaren uzmanlar tarafından eğitilen atlarda aksi bir durum yaşanmadığı sürece 12 yıl boyunca polis teşkilatı için hizmet verebiliyor. Konu ile ilgili olarak binici polis olmanın ne hissettirdiği ve görev yaparken yaşadıklarını anlatan Ankara Atlı Polis ve Eğitim Merkezinde görevli binici Merve Esendere söz konusu görevin avantajlarından bahsetti.

HALKIN SEMPATİSİ İŞLERİ KOLAYLAŞTIRIYOR

Esendere insanların günümüzde atlara sempati duymasının ve at yüksekliğinin görevlerini yapmayı kolaylaştırdığını ifade ederken, toplumsal olaylarda etkin güç olarak yaşanabilecek olası durumları engellemenin kendileri için en önemli husus olduğuna dikkat çekti.

Atlı polis adaylarının eğitimleri Ankara'da devam ediyor - Resim : 2

Görev yaparken kullandıkları atların bakımları ile de kendilerinin ilgilendiklerini ifade eden Merve Esendere bu mesleğin fiziksel olarak zorlayıcı olduğunu belirtti.

SONRAKİ HABER