ATEM Başkanı Akçam'dan açıklamalar! Bundan sonra bizim tahammülümüz yok

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, 16'ıncı Ankara Genelinde Her Bölgede Meslektaş Buluşmaları toplantısında yaptığı açıklamalarda, emlakçılara yönelik yasa tekliflerini Meclis'e sunduklarını ve bu dönem teklifin yasalaşmasını umduklarını belirtti.

ATEM Başkanı Akçam'dan açıklamalar! Bundan sonra bizim tahammülümüz yok

Emlakbizden ev sahipliğinde, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası öncülüğünde düzenlenen 16'ıncı Ankara Genelinde Her Bölgede Meslektaş Buluşmaları toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam ve emlak sektörü temsilcileri katıldı.

ATEM Başkanı Akçam'dan açıklamalar! Bundan sonra bizim tahammülümüz yok

Toplantıda konuşma yapan Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, mesleki sorunlardan ve emlakçılara yönelik 5 Haziran 2018 tarihli yönetmeliğin sorunlarından bahsetti.

Akçam, 5 Haziran 2018 tarihli bir yönetmelikle idare edildiklerini belirterek, bu yönetmeliğin 4 defa revize edildiğini, 5'inci kez de revize edileceğini söyledi. Emlakçılar olarak taleplerinin yönetmeliğin revize edilmesindense geçtiğimiz dönem Meclis'e sundukları yasa teklifinin bu dönem yasalaşmasını umduklarını söyledi.

Özellikle mesleki kalitenin olumsuz etkilenmemesi için stajın kaldırılması hususunu kesinlikle desteklemediklerini söyleyen Akçam, 35 yıldır bir şekilde belirsizlik içerisinde idare edilen bir meslek olduklarını ve artık tahammüllerinin olmadığını vurguladı.

ATEM Başkanı Akçam'dan açıklamalar! Bundan sonra bizim tahammülümüz yok - Resim : 2

Hakan Akçam, ‘’Esasen biz 5 Haziran 2018 tarihli bir yönetmelikle idare ediliyoruz. Bu yönetmelik 4 defa revize edildi 5'incisi de yolda. Yolda olan değişiklikte ise stajın kalkması, ilan portallarının tekrar düzenlenmesi ve beş yıl ceza almış kişilerin suç niteliğinin değiştirilmesi gibi 3 maddelik bize bir görüş sundular. Biz de kendimiz yapmayalım, üyeerimize gönderelim dedik ve üyelerimizin sahada yaşadığı sorunları yazsınlar ve bize mesaj yoluyla iletsinler istedik. 15 tane üyemiz sağolsunlar bize bu yöndeki sorunlarını ilettiler. Stajın kalkması söz konusu ama biz bunu kesinlikle istemiyoruz. Çünkü mesleri yeterlilik belgesi ve online eğitim artık zorunlu. Ama stajını tamamlamadan mesleğe atılan kişiler yüzünden zor durumda kalınabilir. Zaten geçmişten gelen böyle bir sorun var. 5 Haziran 2018 tarihli yönetmelikte de bizleri koruyacak çok madde yok. O da her geçen gün tabiri caizse budanıyor. O yüzden biz de Meclis'e yasa tasarısı teklifimizi sunduk geçen dönem ancak yetişmedi. Bu dönem de ikincisi olarak Meclis'e sunduk. İnşallah bu da gündem olacak. Kanun bizim için şart. Çünkü 35 yıldır bir şekilde belirsizlikle idare edilmiş bir mesleğiz. Bundan sonra tahammülümüz yok. ‘’ diye konuştu.

Gurbetelli YALÇIN - Tahsin KEMER / Haberankara.com Özel Haber

SONRAKİ HABER