ATEM Başkanı Akçam, konut sektöründeki fiyatların düzenlenmesi için öneri sundu

ATEM Başkanı Hakan Akçam, ülkemizde artmaya devam eden konut ve kira fiyatlarına değinerek yeni açıklamalarda bulundu. Başkan Akçam'dan önemli açıklamalar gelirken ilan siteleri ile ilgili olarak bir değerlendirme yapıldı.

ATEM Başkanı Akçam, konut sektöründeki fiyatların düzenlenmesi için öneri sundu

ATEM Başkanı Akçam, konut sektöründeki fiyatların düzenlenmesi için öneri sundu - Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, konut piyasasını değerlendirmeye devam ediyor. Konut piyasasındaki yükselişin devam etmesi ve vatandaşların konut almakta zorlanması üzerine her geçen gün yeni bir değerlendirmede bulunan ATEM Başkanı Akçam, konut sektöründe yaşanan fiyat artışının önüne geçebilmek için yaptıkları çalışmaların sektöre iyi geleceğini ileri sürdü.

Bu kapsamda bir değerlendirmeye yer veren ATEM Başkanı Akçam, hükümet nezdinde sektörü rahatlatmak adına yapılan çalışmaların kabul görmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek ilan sitelerine değindi.

EMLAK DANIŞMANLARININ YETKİ BELGESİNİN OLMASINI ÖNERDİ

İlan sitelerine yönelik değişikliklerin yürürlüğe girmesiyle artık ilan verecek kişinin ilan verirken sahiplik belgesini doğrulatmak zorunda olacağına dikkat çeken ATEM Başkanı Akçam, “İlan sitelerindeki emlak ilanları için yeni şartlar getirilmesi memnuniyet verici. Ancak ilan sitelerine çeki düzen verilmesi gerekiyor” ifadelerine yer verdi. “Son dönemde fahiş bir şekilde artan konut fiyatlarını dizginlemek için iktidar önemli adımlar attı. Son olarak ilan portallarına verilen ilanlar için yeni şartlar getirildi. Taşınmaz ticareti yetki belgesi olmayan hiçbir emlak danışmanını ilan vermesine müsaade edilmemelidir. Ticaret yetki belgesiz ilan veren emlak danışmanlarının üyelikleri mutlaka iptal edilmelidir.'' ifadelerine yer veren ATEM Başkanı Akçam, ilan siteleri ile ilgili olarak da konuştu.

''ÜÇÜNCÜ KİŞİLERİN İLAN GİRİŞLERİNE CEZA GELECEK''

İlan sitelerine dair bir değerlendirmede bulunan ATEM Başkanı Akçam, ''Şimdi ilan sitelerine mülk sahibinden onay alınmadan, ilan yayınlanamayacak. İlan girişleri mülk sahibi veya birinci derece yakınları tarafından yapılabilecek.

hakan.jpg

Üçüncü kişilerin ilan girişlerine ceza gelecek. Emlak Firmaları ilan girişlerinde yetkilendirme belgesi beyan etmek durumunda kalacak. Bu gelişmeler kısa süreli bir şok etkisi yaratsa da orta ve uzun vadede bu önlemlerin detaylandırılması şart. Sadece sahiplik belgesi istemek sorunu çözmez. Başka belge ibraz eder yine ilan verir.'' dedi. İlan portallarının vatandaşın verdiği ilanın bir ay içerisinde değişiklik yapmasına izin vermemesi fiyat tarafında verse bile belli bir oranda izin vermesi gerektiğini aktaran Akçam, vatandaşın emsal olarak gördüğü yerin ilan portalı olduğunu ifade etti.

''Ayrıca ilan portallarında binlerce taşınmaz ticareti yetki belgesi olmayan kişilerin ilanları var. Buna yönelik olarak da hükümet yetkililerinin bir çalışma yapması şart. Yetki belgesi olmayan emlak danışmanlarını ilan vermesine asla izin verilmemelidir.” diyen ATEM Başkanı Akçam, emlak ilan portalı lisansı olanların, emlak ofisi gibi al/sat yapmaması gerektiğinin de altını çizdi. Ancak şimdilik konut fiyatlarındaki yükselişle ilgili yeni bir önlem mesajı da gelmedi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER