Atatürk Cumhuriyet Kulesi Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde açılıyor

Ankara Keçiören'de bulunan ve yıllardır Ankaralıların açılmasını beklediği Atatürk Cumhuriyet Kulesi, yarın düzenlenecek tören ile açılacak.

Atatürk Cumhuriyet Kulesi Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde açılıyor

Keçiören ilçesinde 20 yıl önce temeli atılmasına rağmen yıllardır bitirilmemesi ile sadece Ankara'da değil, ülkede de ün kazanan Atatürk Cumhuriyet Kulesi'nde hazırlıklar tamamlandı. Kule biten inşaatın ardından yarın hizmete açılacak.

18 MART'TA AÇILIYOR

İlçenin ve şehrin önemli bir noktası olması beklenen Atatürk Cumhuriyet Kulesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılını temsil etmesi düşüncesi ile hazırlanarak tamamlandı. Kulenin açılış tarihi olarak ise Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü olan 18 Mart tarihi seçildi.

Atatürk Cumhuriyet Kulesi Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde açılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da açılışına katılacağı Atatürk Cumhuriyet Kulesi içerisinde bir çok hizmet alanı barındıracak. 197 Metre uzunluğundaki kulenin içerisinde nikah salonu, seyir terası, dönen restoran, kütüphane ve spor salonu gibi alan olacak.

YEMEK YERKEN 360 DERECE ANKARA GÖRÜLECEK

Kule içerisinde yer alan şaşırtıcı alanlardan birisi de dönen restoran oldu. Vatandaşlara farklı bir deneyim yaşatacak alan ile ilgili konuşan Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Merih Karayol “Dönen restoranımız 45 dakikada bir tam tur atıyor. Vatandaşlar, bir yemek süresinde Ankara’nın tamamını görecek şekilde yemek yiyebilecekler” dedi. Kuledeki seyir alanlarına da işret eden Karayol vatandaşların Ankara'yı seyretme fırsatı elde edeceğini belirtti.

Ankara Keçiören Atatürk Cumhuriyet Kulesi yarın saat 15:00'de düzenlenen tören ile açılacak. Açılışta Sinan Akçıl konser verecek.

SONRAKİ HABER