Atama bekleyen öğretmenler Ankara'da MEB'in önünde konuştu

Atama bekleyen öğretmenler Ankara'da MEB'in önünde bir araya geldi. Bazı siyasi parti temsilcilerinin de destek verdiği buluşmada açıklamalar yapıldı.

Atama bekleyen öğretmenler Ankara'da MEB'in önünde konuştu

emleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, MEB'in önünde gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında gençlerin iyi bir eğitim alamadığını dile getirdi. Öğretmenlerin Türkiye'de 3 gruba ayrıldığını aktaran İnce, "Okullarımızda 100 bin öğretmen açığı var ise ortada ciddi bir problem var demektir" dedi.

Gerçekleştirilen buluşmaya bazı siyasi partilerden de destek verildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş yaptığı açıklamasında ücretli öğretmenlik uygulamasını eleştirdi.

SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİ DE DESTEK VERDİ

Başkentte atama bekleyen bazı öğretmenler, alımların yetersiz olduğu gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde açıklama yaptı. MEB önünde bir araya gelen öğretmenlere bazı siyasi parti temsilcileri de destek verdi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de gençlerin iyi bir eğitim alamadığını, eğitimin siyasallaşmanın ve çatışmanın odağı haline geldiğini ileri sürdü.

MUHARREM İNCE: 'PROBLEM VAR DEMEKTİR'

Türkiye'de öğretmenlerin "atanamayan, ücretli, sözleşmeli ve kadrolu" olarak ayrıldığını söyleyen İnce, "Eğer bugün ülkede 500 bine yakın öğretmen atanamamışsa ve okullarımızda 100 bin öğretmen açığı var ise ortada ciddi bir problem var demektir." diye konuştu.

Atamalarda branş adaletsizliğinin bulunduğunu ve buna karşı çıkılması gerektiğini savunan İnce, "Eğitim fakültelerinde şu anda okuyan öğrenci sayısı 719 bindir. Birkaç sene sonra atanamamış öğretmen sayısı milyonu bulacak." dedi.

Atama bekleyen öğretmenler Ankara'da MEB'in önünde konuştu

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ELEŞTİRİLDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş da 15 bin sözleşmeli öğretmen atamasının bugüne kadar yapılan en az alım olduğunu belirtti. 15 bin atamanın içerisindeki bazı branşlarda adaletsizlik olduğunu ileri süren Özçağdaş, ücretli öğretmenlik uygulamasına yönelik de eleştirilerde bulundu.

Özçağdaş, açıklamasının devamında ücretli öğretmenliği eleştirdi. Türkiye'de bugün itibarıyla 200 binin üzerinde kadro açığı olduğunu aktaran CHP Genel Başkan Yardımcısı, ücretli öğretmenliğin kadro açığına işaret olduğunu vurguladı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER