Atakule Ankara'da nerede, ne zaman yapıldı, nasıl gidilir?

Ankara'nın günümüzde ülkenin dört bir yanında bilinen yapıları bulunuyor. Bir çok yerde adı geçen bu yapılar beraberinde bir çok hikayeyi barındırıyor.

Atakule Ankara'da nerede, ne zaman yapıldı, nasıl gidilir?

Başkent Ankara'nın yakın dönemine damgasını vuran, adı şarkılarda geçen yapısı olan Atakule zaman içinde yenilemelerden geçerek varlığını sürdürdü. Buraya giden ve yakından ziyaret etmek isteyen vatandaşlar Atakule'ye dair daha fazla bilgi sahibi olmak için araştırmalar yapıyor.

ŞEHRİN SEMBOLÜ OLDU

Günümüzde bir alışveriş merkezi olarak hizmet veren Atakule bundan yaklaşık 35 yıl önce dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından açıldı. Ankara'nın ilk alışveriş merkezi olan Atakule kendine has görünümü ile şehrin bir çok yerinden görünen bir bina olarak adından söz ettirmeye devam ediyor.

Atakule günümüzde bir çok Ankaralının uğrak yeri olarak adından söz ettiriyor. Bu nedenle vatandaşlar buraya ilgi göstermeyi sürdürüyor.

Atakule Ankara'da nerede, ne zaman yapıldı, nasıl gidilir?

ŞEHİR MERKEZİNDEN KOLAY ULAŞIM

Atakule'yi ziyaret etmek isteyen vatandaşlar Kızılay'dan tek otobüs seçeneği ile Bu yere ulaşabiliyor. Atakule'ye toplu taşıma ile 18 dakika, bireysel araçlar ile 10 dakika içerisinde ulaşılabiliyor.

Tepesinden şehrin ayaklar altındaymışçasına izlenebildiği Atakule yenilenmiş haliyle 2018 yılında yeniden hizmete açılmıştı. Cinnah mahallesinde bulunan Atakule 125 metrelik yüksekliği ile bir çok yapının üstünde yer alıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER