AŞTİ'de yerel seçim yoğunluğu yaşanıyor! Ek seferler konuldu

Türkiye yeni bir seçim için son hazırlıklarını yaparken, vatandaşlık görevini yerine getirmek için memleketine gidecek insanlar terminallere hareket etti. Yaşanılan yoğunluktan dolayı tedbirler alınmaya başlandı.

AŞTİ'de yerel seçim yoğunluğu yaşanıyor! Ek seferler konuldu

Ankara'nın şehirler arası otobüs taşımacılığı için kullanılan yeri AŞTİ en yoğun olduğu dönemlerden birisini daha yaşıyor. 31 Mart Yerel Seçimlerinden dolayı ikametinin kayıtlı olduğu şehre gitmek isteyen vatandaşlar otogarda kalabalıklar meydana gelmesine sebep oldu.

VATANDAŞLAR MEMLEKETLERİNE GİTMEYE BAŞLADI

Söz konusu dönem ve bayram tatili arasındaki gününde az olmasının bu yoğunlukta etkili olduğu şeklinde yorumlar yapılırken otobüs firmalarda yoğunluğu azaltmak için harekete geçti. Edinilen bilgiye göre AŞTİ'de bulunan otobüs firmaları talepleri karşılayabilmek adına ek yolculuk seferleri oluşturdu. Vatandaşlık görevini yerine getirmek için memleketlerine giden vatandaşlar arasında mevcut durumu yaşamamak için erken rezerve yapanlarda yer aldı.

AŞTİ'de yerel seçim yoğunluğu yaşanıyor! Ek seferler konuldu

Bir vatandaş “Bayram tarifesi ile seçim arifesini birleştirmişler. Daha önceden rezerve etmiştim bugün için. O yüzden bir sıkıntı yaşamadık” derken yolculuk yapan bir diğer şahıs ise “Memlekete seçime gidiyorum. Demokrasi için gidiyorum oyumu kullanacağım” şeklinde konuştu.

YOĞUNLUĞUN DEVAM ETMESİ TAHMİN EDİLİYOR

Ankara AŞTİ'de başlayan yoğunluğun sadece seçim günü ile sınırlı kalmayacağı tahmin ediliyor. Söz konusu yolcu fazlalığının Ramazan Bayramı sonuna kadar da devam etmesi bekleniyor.

Bir diğer yandan da otobüs yolculuğu yerine bireysel olarak şehirler arası yolculuk yapacak vatandaşlar akıllara geliyor. Yetkili isimler trafikte her zaman tedbirli olmanın önemine dikkat çekiyor.

SONRAKİ HABER