ASO ve Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle dahilde işleme rejimine yönelik toplantı yapıldı

Ankara Sanayi Odası (ASO), Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle dahilde işleme rejimine yönelik toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya ASO ev sahipliği yaptı.

ASO ve Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle dahilde işleme rejimine yönelik toplantı yapıldı

Sanayi sektörünün önde gelen kuruluşları ekonomi ve diğer hizmetlere yönelik faaliyet ve toplantılarını sürdürüyor. Bu toplantılardan biri de Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle gerçekleşti. ASO’nun ev sahipliği yaptığı “Dahilde İşleme Rejimine Yönelik Toplantı” adlı toplantıda, makina, otomotiv, elektrik ve elektronik ürünleri sektörlerine yönelik dahilde işleme rejimi uygulamasının avantajları ve firmaların bu yönde karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.

Dahilde İşleme Rejimine Yönelik Toplantı adlı toplantıda ASO Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ahmet Dinçer’in açılış konuşmasını yaparken, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Makina, Otomotiv, Elektrik ve Elektronik Ürünleri Daire Başkanı Mehmet Elbir de dahilde işleme rejimi uygulamasının sektörü ilgilendiren avantajları ve firmaların karşılaştığı sorunlara yönelik açıklamalarda bulundu.

Toplantının detayları ASO’nun sosyal medya hesapları üzerinden de paylaşıldı.

ASO ve Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle dahilde işleme rejimine yönelik toplantı yapıldı

DAHİLDE İŞLEME REJİMİ

Ticaret Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan bilgilere, dahilde işleme rejimi Türkiye’de ihraç ürünlerine dünya piyasalarında rekabet gücü kazandırmak ve ihraç ürünlerimizi çeşitlendirmek amacıyla önem kazanıyor.

Daha detaylı şekilde ise dahilde işleme rejimi, dünya piyasa fiyatlarından gümrük muafiyetli olarak, Ticaret politikası önlemlerine tabi olmaksızın, ihraç ürünün üretimi için gerekli olan ve fiyat ve/veya kalite bakımından yurt içi piyasalardan temin edilemeyen, hammadde, yardımcı madde ve ambalaj malzemeleri ithalatına imkan veren ekonomik etkili bir gümrük rejimi olarak tanımlanıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER