ASO, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve beraberindeki heyeti ağırladı. Büyükelçi Meyer-Landrut, ASO 2. OSB’de dönüşümle ilgili çalışmaları inceledi.
ASO 2. OSB'de gerçekleşen ziyarete, ASO Başkanı Seyit Ardıç'ta katıldı. Ardıç, programda yaptığı konuşmada, dünya genelinde olduğu gibi Türkiye genelinde de karbon düzenlemelerine sahip olunması gerektiğini belirterek, “Bu, Türkiye için bir işaret fişeği. Dünya genelinde karbon vergisi ve emisyon ticaret sistemleri norm haline gelirken, bizim de karbon düzenlemelerine sahip olmamız gerekiyor. Karbon fiyatlandırmasından zarar gören değil, fayda sağlayan ülkeler tarafında olabilmemiz çok önemli.” diye konuştu.
‘Yeşil sanayi’ ve ‘döngüsel ekonomi’ kavramlarına farkındalığın arttığını ve bu kavramların gelecekte çok önemli olacağını söyleyen Başkan Ardıç, şirketlerin sürdürülebilir olması için toplum ve çevre için yarattıkları finansal olmayan değerlerini de ortaya koymaları gerektiğini vurguladı.
‘’İŞ BİRLİĞİMİZİ ARTTIRACAK KANUNU SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ''
Büyükelçi Meyer-Landrut, ise, Türkiye ile iş birliğini arttıracak kanunun çıkmasını sabırsızlıkla beklediklerini ifade ettiği konuşmasında “Emisyon Ticaret Sistemi Avrupa Birliği’nin sıfır karbon hedefi için önemli araçlarından birisi. Türkiye’nin de, iş birliğimizi artıracak bu kanunu çıkarmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.” dedi.
ASO'nun hem başkente hem de tüm Türkiye'ye örnek sanayicilik faaliyetleri devam ederken ilerleyen dönemlerde de çalışmalarına aralıksız devam edeceği belirtiliyor.
Haberankara.com