ASKİ Genel Müdürlüğünden vatandaşlara su depoları uyarısı

ASKİ Genel Müdürlüğü, şebeke suyunun içinde beklediği su depolarının sağlıklı su açısından kritik önem taşıdığını hatırlatarak Ankara halkına önemli açıklamalarda bulundu Su depolarının normal şartlarda 6 aylık periyotlarla düzenli olarak temizlenmesi gerektiğini belirten ASKİ'den açıklama geldi.

ASKİ vatandaşları su depolarının temizliği konusunda uyardı

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, kentteki çalışmalarına devam ediyor. Ankara'da su altyapısını yenilemek ve sağlıklı şebeke suyunun içinde beklediği su depolarının sağlıklı su açısından önem taşıdığını ifade eden ASKİ, başkent halkına önemli bir açıklamada bulundu.

ASKİ Genel Müdürlüğü, Başkentin şehir şebeke suyunu sürekli denetim altında tutarak; abonelerine Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Avrupa Birliği (AB) standardında içme suyu sağladığını anımsatırken su depolarının 6 aylık periyotlar halinde düzenli olarak temizlenmesi gerektiğini belirtti.

ASKİ’DEN VATANDAŞLARA SU DEPOLARI UYARISI

Şebeke suyunun içinde beklediği su depoları sağlıklı su açısından kritik önem taşırken Sağlık Bakanlığının Su Depoları Genelgesi’ne göre bina su depolarının normal şartlarda 6 aylık periyotlarla düzenli olarak temizlenmesi gerekiyor.

ASKİ Genel Müdürlüğünden vatandaşlara su depoları uyarısı

ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, özellikle su kesintisi olduğu dönemlerde depodaki suyun kullanılması durumunda depo temizliğinin daha da önem taşıdığını belirtti. ASKİ Genel Müdürü Memduh Akçay, su depolarının zamanla oluşan balçık, çamur ve dış etkenler ile kolayca kirlenmeye müsait alanlar olduğunu belirterek, “Kirli su bünyesinde zamanla bakteri ürer.

ASKİ Genel Müdürlüğünden vatandaşlara su depoları uyarısı - Resim : 2

Çoğalan koliform, ecoli, enterekok bakterileri son derece tehlikelidir. Hastalık ve enfeksiyonlara yol açabilir. Bu nedenle temizlenmeyen su depoları tehlike arz ediyor” dedi. Su depolarında düzenli temizliğin önemini aktaran Akçay, Sağlık Bakanlığının konu hakkındaki yönetmeliğine de dikkati çekerek bu konuda hassas olunması gerektiğini ifade etti.

SONRAKİ HABER