ASKİ Genel Müdürlüğü yağışların başlaması ile açıkladı! Ankara'da güncel baraj doluluk oranları

Ülkemizde sıcak ve kuru havaların yerini yağışlı havalara bırakması ile birlikte vatandaşların da kuraklık endişesi yerini meraka bıraktı. Barajların güncel doluluk oranları merak edilirken Ankara barajlarındaki son durumu derledik.

ASKİ Genel Müdürlüğü yağışların başlaması ile açıkladı! Ankara'da güncel baraj doluluk oranları

Ülkemizde özellikle temmuz ve ağustos ayları başta olmak üzere yüksek sıcaklıklar hakim oldu. Bir süre boyunca etkisini gösteren rekor hava sıcaklıklarında termometreler yurdun bazı kesimlerinde 50 dereceyi gördü. Uzmanlar iklim değişikliği ve kuraklığa dikkati çekerken Ankara'da da hakim olan yüksek sıcaklıklar baraj doluluk oranlarını etkiledi.

Ankaralılar bu yaz sık sık tasarruf konusunda uyarıldı. Bilinçli su kullanımı için uyarılar yapılırken kentte etkili olan sağanak yağışların ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ve Ankara Valiliği'nden tedbir uyarısı geldi. Kentte etkisini gösteren sağanak yağışlar nedeniyle vatandaşlar güncel baraj doluluk oranlarını merak etti.

30 EYLÜL ANKARA BARAJLARINDA GÜNCEL DOLULUK ORANLARI

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından Ankara'daki güncel baraj doluluk oranları paylaşılıyor. ASKİ'nin Ankara barajlarına ait verileri paylaşmayı sürdürmesi üzerine bu oranlar da vatandaşların yakın takibinde yer alıyor. ASKİ Genel Müdürlüğü, Ankara’daki barajlarının aktif ve toplam doluluk oranını resmi internet sitesinde 30 Eylül 2023 tarihi ile paylaştı. Buna göre;

  • Ankara güncel aktif kullanılabilir baraj doluluk oranı: Yüzde 28,85
  • Ankara barajları toplam doluluk oranı: Yüzde 38,21
  • Barajların Toplam Hacmi (m3): 1.585.393.000 olarak kaydedildi.

ekran-goruntusu-2023-09-30-085141.png

Son olarak 8 Eylül tarihinde yaptığımız güncel barak doluluk oranları haberine göre oranların eylül ayı sonunda düştüğü görüldü.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER