ASKİ Genel Müdürlüğü Ankara'da güncel baraj doluluk oranlarını duyurdu!

Hava sıcaklıklarının hayli yüksek seyrettiği Başkent Ankara'da ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan hava durumu verileri de vatandaşların gündeminde yer aldı. Ankara'daki baraj doluluk oranları merak edilirken eylül ayı ile beraber güncel bilgiler paylaşıldı.

ASKİ Genel Müdürlüğü Ankara'da güncel baraj doluluk oranlarını duyurdu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından 81 il için hava durumu raporu yayımlanırken yurt genelinde sıcaklıkların pik seviyeye ulaştığı dönemler açıklanmıştı. Hava sıcaklıklarının yüksek seyrettiği yaz aylarında baraj doluluk oranları ile ilgili olarak uyarıları da verilirken uzmanlarda sıklıkla su tasarrufu çağrısında bulunmuştu.

Başkent Ankara'da hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyrederken hafta boyu sıcaklıklarının yüksek seyredeceği MGM tarafından açıklandı. Bu çerçevede barajların doluluk oranlarını merak konusu olurken Ankaralılar, ''Ankara'da barajlarında doluluk oranı ne kadar, su miktarı yeterli mi?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

9 EYLÜL ANKARA BARAJ DOLULUK ORANLARI

Barajların doluluk oranları vatandaşlar tarafından takip edilirken Ankara barajlarını doluluk oranlarına ait veriler Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından paylaşılıyor. Ankara’daki barajlarının aktif ve toplam doluluk oranı da ASKİ'nin resmi sitesinde güncel şekilde duyurulurken son verilere göre;

  • Barajların Toplam Hacmi (m3): 1.585.393.000
  • Ankara güncel aktif kullanılabilir baraj doluluk oranı: Yüzde 29,21
  • Ankara barajları toplam doluluk oranı: Yüzde 37,65ASKİ Genel Müdürlüğü Ankara'da güncel baraj doluluk oranlarını duyurdu!

Ankara baraj doluluk oranları belirli dönemlerde güncellenirken su tasarrufunun önemine de dikkat çekildi.

SONRAKİ HABER