Aşırı sıcak havadan bunalan Ankaralılar parklara koştu

Tüm yurtta olduğu gibi Ankara'da da aşırı sıcak hava dalgası etkili olurken bunalan Ankaralılar kendilerini parklara attı. Çocuklar fıskiyelerin altında serinlemeye çalıştı.

Türkiye Pazartesi günü itibariyle aşırı sıcak hava dalgasının etkisi altına girerken Ankara sıcak havaların en çok etkilediği illerin başında yer almıştı. Ankara'da hava sıcaklığı 38 dereceyi gösterirken nemin etkisiyle hissedilen sıcaklık artmıştı.

ANKARA'DA AŞIRI SICAK HAVA HAYATI OLUMSUZ ETKİLEMEYE DEVAM EDİYOR!

Ankara'da hissedilen hava sıcaklığı her geçen gün artmaya devam ederken aşırı sıcak havalardan bunalan Ankaralılar kendilerini parklara attı. Öğle saatlerinde sıcak hava etkili oldu. Konur Sokak'ta bazı vatandaşlar güneşten korunmak için şapka kullandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; halen Ülkemizin güney kesimlerinde mevsim normalleri üzerinde, diğer kesimlerde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının Pazartesi gününden itibaren kuzey, iç ve doğu kesimlerde artacağı tahmin ediliyor.

Önümüzdeki hafta boyunca hava sıcaklıklarının kıyı kesimlerde mevsim normallerinin 1 ilâ 3 derece, Marmara Bölgesi’nin güney kesimleri, İç Ege, Akdeniz Bölgesi’nin iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz Bölgesi’nin iç kesimleri ve Doğu Anadolu Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kuzey kesimlerinde mevsim normallerinin 4 ilâ 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor." denilerek sıcak havaların devam edeceği ifade edildi.

Ankara'da Pazartesi gününe kadar aşırı sıcak havanın etkiliği olacağı ifade edilirken Pazartesi günü başlayacak olan yağışın etkisiyle hava sıcaklığında düşüş yaşanacak. Ancak yağışın etkisinin geçmesiyle yeniden sıcaklıkların yükselişe geçeceği belirtildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı