Asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı kesin olarak cevaplandı

Son yıllarda yılda iki defa yapılan asgari ücrete ara zam konusu hakkında milyonların hoşuna gitmeyeceği bir açıklama geldi. AK Parti cephesi konuya nasıl baktıklarını paylaştı.

Asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı kesin olarak cevaplandı

2024 yılının ikinci yarısına girilmesine az bir zaman kala ülke genelinde asgari ücrete yeni bir güncelleme olup olmayacağı merak konusu olmuştu. Daha öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın asgari ücret ve emekli maaşına bir düzenleme yapılmayacağını ifade etmesine rağmen ekonomide gelinen durum vatandaşlarda doğal bir yeni zam beklentisi oluşturmuştu.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM OLMAYACAK

Temmuz ayında memur maaşlarına gelecek güncelleme ve ÖTV zamları gelişmelerinden sonra asgari ücretli çalışanlar gözlerini hükümet kanadına çevirmişti. Haziran ayının bitmesine az bir zaman kala AK Parti kanadından vatandaşların pekte hoşuna gitmeyecek bir açıklama geldi.

Kendisine asgari ücrete yeni bir zam çalışması olup olmadığı sorusu yöneltilen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ böyle bir çalışma olmadığını ifade ederek "Esas mücadelemiz enflasyonu düşürme noktasında. Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir süreç olmayacak diyebilirim" dedi.

ASIL AMACIN NE OLDUĞU SÖYLENDİ

CNN Türk'te katıldığı programda ekonomik gündeme dair soruları cevaplandıran Hamza Dağ böyle bir çalışma içerisinde olmadıklarının gerekçesini enflasyonu düşürmeye odaklandıkları olarak belirtti.

AK Parti tarafından gelen bu karar kısa sürede gündem oldu. Geçtiğimiz günlerde CHP heyetinin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yaptığı görüşmeden de bir sonuç çıkmamıştı.

Asgari ücretin artmasını bekleyen vatandaşların aldıkları bu cevap karşısında neler yapacakları merak konusu oldu. Konunun ifade edilmesinin ardından muhalefet ve sivil toplum kuruluşları tepkilerini dile getirmeyi sürdürdü.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER