Arkadaşını öldürüp evi ateşe veren zanlı eğlenirken yakalandı

Ankara’nın Çankaya ilçesinde dün sabah saatlerinde meydana gelen olayda iddiaya göre 65 yaşındaki Ü.U yalnız yaşadığı evine misafir gelen arkadaşı 62 yaşındaki S.K. ile tartıştı. Çıkan tartışma kavgaya dönünde S.K. arkadaşının başına demir çekiçle vurdu.

Bu olay sonrasında arkadaşına merdivenden düşmüş süsü vermeye çalışan S.K. evi yakarak olay yerinden kaçtı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri geldi.

Ekipler yangını kontrol aldıktan sonra evin içindeki cesedi fark etti. Olay yerine gelen emniyet ekipleri, adamın kaz aile ölmediğini cinayet süsü verildiğini tespit etti.

ÇEKİÇLE ARKADAŞININ KAFASINI YARMIŞ

Olay, dün sabah saat 09.10 sıralarında Çankaya ilçesi Yaşamkent Mahallesi 3112. Sokak'taki bir evde meydana geldi. İddialara göre, 65 yaşındaki Ü.U, yalnız yaşadığı evine misafir gelen arkadaşı S.K. (62) ile bilinmeyen bir nedenden dolayı tartışmaya başladı. Tartışmanın alevlenmesi üzerine iki arkadaş arasında kavga çıktı. Çekiçle başından yaraladığı arkadaşına düşme süsü veremeye çalışan S.K., evi de yakarak olay yerinden kaçtı. Dumanı fark eden mahallelinin ihbarı üzerine bölgeye gelen itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına aldıktan sonra yaşlı adamın cesedi ile karşılaştı. Durumun polise bildirilmesi üzerine inceleme başlatan Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cesedi bulunan kişinin yanarak ölmediğini, evin ise kasıtlı bir şekilde ateşe verildiğini belirledi. İncelemelerini derinleştiren cinayet büro polisleri, tespit ettikleri şüpheli S.K.’yi yakalamak için harekete geçti.

YURT DIŞINA ÇIKMA SENARYOSU TASARLAMIŞ

Şüpheli S.K.’nin kendisini arayan polislerden kurtulmak için önce otogara gittiği ve burada şehir dışına çıkıyormuş gibi izlenim vermeye çalıştığı öğrenildi. S.K.’nin, otogardan çıktıktan sonra ise Çankaya’nın Esat Mahallesi’nde saklandığı belirlendi. Ekiplerin uzun uğraşları sonucu bir eğlence mekanında olduğu belirlenen zanlı yakalanarak gözaltına alındı.

“KAÇAMAYACAĞIMI BİLİYORDUM”

Emniyete götürülen zanlının suçunu itiraf ettiğini ve ifadesinde, “Kaçamayacağımı biliyordum, son gecemde güzel vakit geçirmek istedim” dediği öğrenildi. S.K.’nin buradaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Öte yandan ikili arasında evde çıkan tartışmanın nedeni henüz bilinmiyor. S.K’nın emniyette yapılan son işlemlerinin ardından adliyeye gönderileceği öğrenilirken, zaten yakalanacağını tahmin ettiğini bu sebeple de son gecesinde eğlenmek istediğini söyledi.

Kaynak: İHA