Aralarında Ankara'nın da olduğu 19 ilde Nitelikli dolandırıcılık operasyonu düzenlendi

Türkiye yeni ayın ilk gününe geniş çaplı bir operasyon haberi ile başladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyonun hangi suçlara yönelik olduğunu ve kaç kişinin yakalandığı bilgilerini paylaştı.

Aralarında Ankara'nın da olduğu 19 ilde Nitelikli dolandırıcılık operasyonu düzenlendi

Sosyal hayatta olduğu kadar dijital hayatta da işlenen suçlara yönelik operasyon adımları atılıyor. Vatandaşların huzuru ve refahı için yapılan operasyonlarda çok sayıda suçlu yakalanarak cezaevine gönderiliyor.

Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu. Balkan Yerlikaya Nitelikli Dolandırıcılık ve Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği suçları ile ilgili 19 ilde bir operasyon gerçekleştirildiğini açıkladı.

"SANAL DEVRİYELERİMİZ GÖREVLERİNİN BAŞINDA"

Sanal ortamda işlenen suçlara karşı teyakkuzda olunduğu anlamına gelen Sibergöz adlı operasyonun 48.sinde 65 şüphelinin yakalandığı açıklandı. Aydın ve Trabzon merkezli olarak gerçekleştirilen operasyon ile ilgili Bakan Ali Yerlikaya "Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanların enselerindeyiz. Onlara göz açtırmayacağız. Kara Vatanda olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında" şeklinde konuştu.

Aralarında Ankara'nın da olduğu 19 ilde Nitelikli dolandırıcılık operasyonu düzenlendi

OPERASYONUN ANKARA AYAĞINDA NELER OLDU?

19 il arasında yer alan Ankara'daki operasyonlar Trabzon merkezli atılan adımlara bağlı olarak gerçekleşti. Adana, Ankara, Batman, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İzmir, Mardin, Mersin ve Sivas'ta yapılan operasyonlarda 33 kişinin yakalandığı bildirildi.

Aralarında Ankara'nın da olduğu 19 ilde Nitelikli dolandırıcılık operasyonu düzenlendi - Resim : 2

Avukatlık ve dava kapama bedeli gibi yöntemler ile insanları ağlarına düşüren, çocukların yer aldığı cinsel videoları paylaşan ve saklayan kişilerin en kısa zamanda cezalandırılması bekleniyor. Bu ve benzeri suçların önlenmesi adına tespit edilen kişiler hızlıca gözaltına alınıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER