Ankara'yı vuran sel iki evi kullanılamaz hale getirdi

Yerleşim yerlerinde bir anda etkisini gösteren şiddetli yağmur sonrası sıklıkla hasar vakalarına rastlanıyor. Son olarak başkentte de yaşanan yağış ve su baskınları yüzünden vatandaşlar mağdur oldu.

Ankara'yı vuran sel iki evi kullanılamaz hale getirdi

ANKARA (İHA) - Başkentin yağıştan etkilenen ilçeleri arasında yer alan Sincan'da bazı evlerin büyük oranda hasar aldığı öğrenildi. Dakikalar içinde evleri içinde yaşanmayacak şekle gelen vatandaşlar yardım talebinde bulundu.

“YARDIM BEKLİYORUZ”

Sincan ilçesinde yer alan Fatih Mahallesi'nde yağış sonrasında iki evi su bastığı öğrenildi. Evlerindeki suyu saatlerce tahliye etmek ve eşyalarını kurtarmak isteyen vatandaşlar kullanılamaz hale gelen evlerinden dolayı morallerinin alt üst olduğunu ifade etiler.

Evlerini su basan mağdurlardan Duygu Şahin, “Tuvaletten su sesi duymaya başladım. Müdahale etmeye çalışırken banyodan ve klozetten de su gelmeye başladı. Bütün giderlerden evi su bastı. Psikolojimiz bir anda altüst oldu. Bütün eşyalarımız telef oldu, kullanılabilir halde değil. Bugün hiç uyumadım. Tüm gün lağım suyunu boşaltmakla uğraştık. Komşularımız yardım etti. Zor bir durumdu. Evime, çocuklarıma ve eşyalarıma çok üzüldüm. Hiçbir şeyimiz kalmadı. Parkelerimiz, kapılarımız mahvoldu. Yetkililerden yardım bekliyoruz” diyerek maddi olarak zora girdiklerini ifade etti.

“EV KULLANILAMAZ HALDE”

Yağmur sonrası evinde maddi hasar meydana gelen bir diğer isim olan Yusuf Koçar, “Evimizi su bastığını söylediler. Geldiğimizde suyun diz boyu seviyesinde olduğunu gördük. Yapacağımız hiçbir şey yoktu. Mahalleli kovalarla suları dışarıya atmaya çalıştı ama çare olmadı. Sular gelmeye devam etti. Evin içi şu anda pislik dolu. Kullanılabilecek hiçbir şey yok. Kıyafetlerimizden tutun eşyalarımıza kadar her şey mahvoldu. Ev kullanılamaz halde. İçeride koku da var. Kanalizasyon kapaklarını açtıktan sonra sular boşaldı ama 2 saat sürdü. Büyüklerimizden yardım bekliyoruz. Geceyi akrabalarımızın yanında geçirmek zorunda kaldık” şeklinde konuştu.

Söz konusu ailelere yardım elinin uzatılması bekleniyor. Bu kapsamda şehir genelinde ilgili birimler kontrollerinde olan lokallerde gerekli incelemeleri yapıyor.

SONRAKİ HABER