Ankara'ya yaz geri geliyor! Meteoroloji 15 günlük hava durumu tahmin raporu yayımlandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü pek çok ilde sarı ve turuncu kodlu alarm verirken bugün Ankara'da hava durumu nasıl olacak açıkladı. Ankara'da sağanak yağış uyarısı yapılırken 15 günlük hava durumu tahmin raporu da belli oldu.

Ankara'ya yaz geri geliyor! Meteoroloji 15 günlük hava durumu tahmin raporu yayımlandı

Ankara'da hava sıcaklıkları büyük bir hızla düşerken Sonbahar mevsimi etkisini göstermişti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 23 Eylül 2024 Pazartesi günü için beklenen hava durumu tahmin raporu yayımlandı. Yayımlanan raporla bugün için Ankara'ya gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapılırken yazlıkları kaldırmayı hazırlananlara da uyarı geldi.

ANKARA'DA BUGÜN HAVA DURUMU NASIL OLACAK, 23 EYLÜL 2024 ANKARA YAĞIŞ VAR MI, YAĞMUR YAĞACAK MI?

Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Ankara ve Çankırı çevreleri ile Eskişehir'in kuzey kesiminin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Karadeniz kıyıları ile Sakarya ve Bolu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Ankara'ya yaz geri geliyor! Meteoroloji 15 günlük hava durumu tahmin raporu yayımlandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre hava sıcaklıkları kuzey ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, iç ve güney kesimlerde normallerinin 3-5 derece altında seyredecek. Rüzgarın, genellikle yurdun batısında kuzey ve kuzeybatı, Karadeniz bölgesi ile yurdun doğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan günlük hava durumu tahmin raporuna göre bugün Ankara'da yağışlı hava etkili olacak. Ankara'da öğle saatlerinden sonra başlayacak yağış nedeniyle hava sıcaklığı da düşecek.

Ankara'ya yaz geri geliyor! Meteoroloji 15 günlük hava durumu tahmin raporu yayımlandı - Resim : 2

Ankara'da bugün hava sıcaklığı 15 dereceye kadar düşecek. Ancak ilerleyen günlerde hava sıcaklığı kademeli olarak artacak. Ankara Ekim ayına mevsim normallerinin üzerinde 30 derece sıcaklıkla girecek. Ekim ayının ilk haftasında hava sıcaklığı yine kademeli olarak düşecek ve 20 dereceye kadar gerileyecek.

SONRAKİ HABER