Ankara'ya tramvay sürprizi! Başkentin yollarına yaraşır tramvay hattı şimdiden heyecan yarattı

Ülkemizde ulaşım ağının gelişmesi için çeşitli projelere imza atılıyor. Başkent Ankara'nın ulaşım ağları her geçen gün gelişirken kentteki bir tek tramvay hattı bulunmuyor. Ankara'ya tramvay gelmesi için projeler hazırlanırken semtler de belli oldu.

Ankara'ya tramvay sürprizi! Başkentin yollarına yaraşır tramvay hattı şimdiden heyecan yarattı

Ankara'ya tramvay sürprizi! Başkentin yollarına yaraşır tramvay hattı şimdiden heyecan yarattı - Haberankara.com / Azra Koçak / Özel Haber

Türkiye'de şehir içi ulaşımda konforu nedeniyle öncelikli tercih demiryolu ağı oluyor. Trafik sorunun olmaması ve konforu ile şehir içi toplu taşımada en çok metro kullanılıyor. Metro ağının gelişmesi istenirken Başkent Ankara'da da metro ağının gelişmesi için çeşitli projelere imza atılıyor. Ankara'nın metro ağı ile ilgili pek çok vatandaşın talebi bulunurken son olarak Dikimevi - Mamak metrosu için proje imzalanmıştı.

Ankaralılar burada buluşuyorTIKLA TAKİP ET

Yapılan kredi anlaşmasının ardından Dikimevi - Mamak metrosu için harekete geçilirken başkentte bir tramvay ağının olmaması gündeme geldi. Başkentin merkezi noktalarına aktarmasız, hızlı ve kolay ulaşım için vatandaşların tramvay talebi artarken Ankara'da tramvay ağı için harekete geçildiği öğrenildi.

ANKARA'YA TRAMVAY HATTI İÇİN SEMTLER BELLİ OLDU

Başkent Ankara'nın ulaşım ağında tek eksiği tramvay olarak göze çarparken vatandaşların da kolay ve hızlı ulaşım için tramvay isteği bulunuyor. Tramvay, genel olarak yerleşim yerleri içerisinde insan taşımacılığında kullanılan, kara yolunda tekerlekleri raylar üzerinde hareket eden toplu ulaşım aracı olarak hizmet verirken pek çok büyükşehirde de bulunuyor.

tramvay-001.jpg

Trenlerin aksine raylar sokaklara döşenebilirken diğer taşıtlar bu yollardan geçebiliyor. Dolayısıyla şehir içi kısa yolculuklarda metrodan daha kolay bir ulaşım hizmeti sunan tramvayınAnkara'da olması talep ediliyor. Geçtiğimiz dönemde Ankara'da tramvay yapılması için hazırlanan projeler kapsamında Çankaya ilçesinden Bahçelievler semti, Etimesgut ilçesinden de Eryaman semti yer almıştı. Özellikle öğrenci ve gençlerin yoğun olduğu iki semte de tramvay yatırımı yapılması beklenirken bu proje rafa kaldırılmıştı.

tramvay.jpg

Ankara'nınEtimesgut ilçesinde bulunan Eryaman semtindeki etaplar arası ulaşımı,Çankaya ilçesindeki Bahçelievler semtindeki caddeler arası ulaşımı kolaylaştırmak için bir tramvay ağı beklentisi oluşurken konuyla ilgili resmi bir açıklama henüz gelmedi. Projenin ekonomik sorunlar nedeniyle rafa kaldırıldığı tahmin edilirken Çankaya ve Etimesgut ilçelerinde bu projenin faaliyete geçmesi için vatandaşın isteği devam ediyor. Ancak kentte nostaljik tramvaylar da belirli bölgelerde hizmet veriyor.

ANKARA'NIN NOSTALJİK TRAMVAYLARI DEVREDE

Ankara'nınYenimahalle ilçesinde bulunan Millet Bahçesi'nde nostaljik tramvay bulunuyor. Vatandaşlar bu tramvaya binerek keyifli bir Millet Bahçesi gezintisi yapabiliyor. Öte yandanGölbaşı Belediyesince hayata geçirilecek Nostaljik Tramvay Hattı Projesi'nde de çalışmaların başladığı biliniyor.

golbasi.jpeg

Gölbaşı Belediyesince hayata geçirilecek Nostaljik Tramvay Hattı,Ankara Üniversitesi kampüsü önünden başlayarak Cumhuriyet, Cemal Gürsel, Hükümet ve Şehit Gaffar caddelerinden geçerek Gölbaşı Belediyesi önünde yapılacak durakla son bulması bekleniyor.

Ankara'ya yapılacak tramvaya ilgili ise yetkililerden açıklama bekleniyor.

Haberankara.com / Azra Koçak / Özel Haber, alınamaz ve kopyalanamaz.

SONRAKİ HABER