Ankara’ya akşam 18.00’e kadar kuvvetli sağanak yağış uyarısı verildi

Başkentliler için hem Meteoroloji Genel Müdürlüğü hem de Ankara Valiliği tarafından uyarı geldi. Yapılan açıklamada Ankara'da akşam saat 18.00'e kadar gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

Ankara’ya akşam 18.00’e kadar kuvvetli sağanak yağış uyarısı verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Ankara için son dakika Meteoroloji uyarı verildi. Yapılan açıklamaya göre akşam saat 18.00’e kadar Ankara’da şiddetli sağanak yağış görülmesinin beklendiği ifade edildi.

Başkentlilere yapılan açıklamada yağışların bugün öğle saatlerinden itibaren akşam saatlerine kadar etkisini göstermesinin beklendiği ifade edildi.

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN UYARI GELDİ

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı gibi durumlara karşı vatandaşların acilen tedbirini alması gerektiği açıklandı. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların hazırlıklı olması gerektiği duyuruldu. Yapılan açıklamada Ankara Valiliği şu ifadeleri kullandı:

“Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; akşam saatlerine kadar Ankara’nın kuzeyinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır. Kamuoyunun bilgisine sunulur”

Ankara’ya akşam 18.00’e kadar kuvvetli sağanak yağış uyarısı verildi

Meteoroloji’nin açıklamasına göre de yağışların Ankara’nın kuzey ilçelerinde etkili olmasının beklendiği ifade edildi.

AKŞAM 18.00'E KADAR DEVAM EDECEK

Valiliğin açıklamasına göre sağanak yağışın başlangıç zamanı 14.00 olarak ifade edilirken, bitiş zamanı 18.00 olarak açıklandı. Başkentte aniden etkisini gösterebilecek sağanak yağış için valiliğin uyarısına dikkat edilmesi gerektiği belirtildi.

Öte yandan yağışların Ankara’nın yanı sıra Çorum, Çankırı ve Kastamonu gibi çevre illerde de görülmesinin beklendiği ifade edildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER